Antena 3 CNN Actualitate CNAIR, anunţ important despre siguranţa celor care circulă pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila

CNAIR, anunţ important despre siguranţa celor care circulă pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila

CNAIR a transmis un mesaj despre siguranţa celor care circulă pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Contractul nu este finalizat, iar recepţia lucrărilor se va face doar după îndeplinirea tuturor standardelor de calitate.

Referitor la informațiile apărute în spațiul public despre situația derulării contractului pentru proiectarea și...

Publicată de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Marţi, 6 februarie 2024
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2024   •   20:04

CNAIR transmite, marţi, că siguranţa celor care circulă pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila nu este pusă în pericol absolut deloc, iar contractul nu este finalizat.

Recepţia lucrărilor se va face doar după îndeplinirea tuturor standardelor de calitate, contractul cu antreprenorul fiind în întârziere din cauza slabei mobilizări a acestuia.

CNAIR a transmis, marţi, precizări cu privire la contractul pentru proiectarea şi construcţia Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila.

"Referitor la informațiile apărute în spațiul public despre situația derulării contractului pentru proiectarea și construcția Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila, facem următoarele precizări:

Siguranța celor care circulă pe pod nu este pusă în pericol absolut deloc, așa cum se susține tendențios în articolul publicat astăzi.

Contractul nu este finalizat, iar recepția lucrărilor se va face doar după îndeplinirea tuturor standardelor de calitate stipulate în contract.

Contractul cu antreprenorul WeBuild este în întârziere din cauza mobilizării deficitare a acestuia.

Citeşte şi: Podul de la Brăila, fisuri în structura de rezistenţă după inaugurare

În urma inspecțiilor în șantier, Inginerul și reprezentanții CNAIR au identificat infiltrații la blocurile de ancoraj dinspre localitățile Brăila și Jijila. Astfel, pentru monitorizarea infiltrațiilor și închiderii Rapoartelor de Neconformitate, CNAIR a realizat o „Expertiză Tehnică a lucrărilor executate de Antreprenor în șantier”, iar o primă măsură a vizat următoarele:

  • Monitorizarea situației podului din momentul constatării infiltrațiilor, iar după punerea în funcțiune cu încă 6 luni.
  • O mare parte dintre aceste infiltrații au fost stopate, iar ca urmare a punctelor de vedere transmise de Expertul Tehnic după punerea în funcțiune a Podului, acesta a prelungit perioada de monitorizare până la data de 31.03.2024, urmând să se stabilească după această dată o soluție finală de închidere a infiltrațiilor.
  • În urma procesului de verificare a şuruburilor parapetului de siguranţă de pe Podul Suspendat de la Brăila s-a constatat că din totalul de 100.000 de şuruburi, au fost slăbite un număr de 401, ceea ce înseamnă aproximativ 0,4% din totalul acestor elemente
  • La  2 săptămâni de la darea în trafic a podului, a fost consemnat de către Inginer apariția de văluriri la nivelul căii de rulare. În data de 25.07.2023, Antreprenorul  a justificat  apariția acestor degradări ca urmare a traficului greu și temperaturilor crescute. De asemenea, CNAIR a solicitat  pe 02.08.2023 clarificări cu privire la apariția văluririlor si presupusa încălcare a restricțiilor de trafic. Totodată a mai solicitat  ISCTR suplimentarea controalelor pe sectoarele în care sunt impuse restricții.  
  • Până în momentul de față, antreprenorul a intervenit de 3 ori pentru remedierea structurii rutiere pe pod, dar fără a remedia definitiv această problemă. Pe 08.09.2023, Antreprenorul a informat Beneficiarul cu privire la acțiunile de remediere întreprinse pe Calea 2, banda 1, respectiv frezarea și reașternerea stratului de uzură.
  • Deși pasajul CF de la km 0+385 este finalizat, constructorul nu a solicitat recepția, astfel încât acesta nu poate fi utilizat.

Pentru finalizarea tuturor lucrărilor prevăzute în contract, antreprenorul mai are de efectuat următoarele tipuri de lucrări:

- drumuri de acces (drumul spre Jijila);
- lucrări de construcție a bazinelor de retenție a apei pluviale;
- efectuarea marcajelor și montarea elementelor de semnalizare verticală-orizontală pentru siguranța circulației;
- lucrări de remediere a tasărilor apărute la asfaltările efectuate", transmite CNAIR.

Referitor la informațiile apărute în spațiul public despre situația derulării contractului pentru proiectarea și...

Publicată de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Marţi, 6 februarie 2024

×
Subiecte în articol: CNAIR Dunare pod suspendat Brăila contract
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close