Antena 3 CNN Actualitate CNCD s-a autosesizat în cazul declaraţiilor lui Puiu Haşotti despre homosexuali

CNCD s-a autosesizat în cazul declaraţiilor lui Puiu Haşotti despre homosexuali

CNCD s-a autosesizat în cazul declaraţiilor lui Puiu Haşotti despre homosexuali
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    23 Apr 2013   •   22:55

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul declaraţiilor făcute de senatorul Puiu Haşotti privind homosexualii, urmând să stabilească dacă acesta a săvârşit o faptă de discriminare.

Preşedintele CNCD Csaba Asztalos a precizat pentru Mediafax că senatorului Puiu Haşotti îi va fi trimisă o citaţie, acesta putându-se prezenta la audieri sau având posibilitatea să trimită un punct de vedere scris la consiliu.
   
Ulterior, Colegiul director va discuta acest caz pentru a stabili dacă senatorul se face vinovat de discriminare, caz în care poate primi un avertisment sau poate fi sancţionat cu amendă contravenţională de la 1.000 la 100.000 de lei.
   
Asztalos nu a putut spune, deocamdată, când ar putea avea loc audierile şi când s-ar putea lua o decizia, termenul legal de soluţionare a unei sesizări fiind de trei luni.
   
CNCD nu a primit vreo sesizare pe care să o poată lua în considerare privind declaraţiile lui Haşotti, autosesizarea făcându-se la iniţiativa unuia din cei nouă membri ai Colegiului director, conform regulamentului.
   
Puiu Haşotti a făcut o serie de afirmaţii despre homosexuali în contextul în care comenta anunţul făcut de deputatul Remus Cernea, în 12 aprilie, privind iniţierea unui proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex.
   
Liderul senatorilor PNL spunea, în acest context, că nu are "absolut nimic" să le reproşez homosexualilor, pe care îi consideră "doar nişte oameni bolnavi".
   
Parlamentul European s-a arătat îngrijorat că declaraţiile senatorului Puiu Haşotti ar putea duce la o creştere a discriminării persoanelor homosexuale, solicitând preşedintelui CNDC investigarea "declaraţiilor calomnioase" precum şi un răspuns public şi convigător.
   
Potrivit unor surse oficiale, Csaba Asztalos a primit, la sfârşitul săptămânii trecute, o scrisoare semnată de mai mulţi membri ai Parlamentului European.


 

×
Subiecte în articol: Puiu Hasotti Puiu Hasotti discriminare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close