Antena 3 Actualitate CNCD, sesizat după declarațiile lui ÎPS Teodosie despre femei

CNCD, sesizat după declarațiile lui ÎPS Teodosie despre femei

de Georgiana Adam    |    08 Mai 2021   •   23:31
CNCD, sesizat după declarațiile lui ÎPS Teodosie despre femei
Sursa foto: Hepta

Asociația VeDem Just a anunțat, sâmbătă, că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie Petrescu cu privire la femei.

”Membrii asociației VeDem Just consideră discriminatorii aceste declarații făcute de un înalt cleric român ortodox și membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și solicită CNCD constatarea comiterii contravenției prevăzute de dispozițiile art. 15 din OG 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată”, spun cei de la Asociația VeDem Just.

Organizația afirmă că este foarte important ca declarațiile și informațiile emise de reprezentanții instituțiilor și entităților publice să conțină informații corecte, neutre, de susținere a acestor drepturi, iar comunicările în spațiul public să nu se transforme în incitare la discriminare de orice fel.

Teodosie: Ea a început păcatul. Nicio femeie nu poate fi preot

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a avut o remarcă mai puțin obișnuită, joi, când a încercat să explice de ce nu e discriminatoriu faptul că o femeie nu poate avea roluri importante în biserică: „Ea a început păcatul”, a motivat ierarhul.

„Nicio femeie nu poate fi preot. Aceasta e condiția ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune pentru că are condiția slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. 

Ea a început păcatul și iată că se află cu această neputință, pentru că - ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur - dacă nu ar fi fost păcatul nu s-ar fi înmulțit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeiești care le-a zis înainte de păcat ”, a spus ÎPS Teodosie, joi seara.șteți>

ÎPS Teodosie: din cauza păcatului primordial, femeia „naște fii în dureri”

Înaltul ierarh a continuat spunând că din cauza păcatului primordial, femeia „naște fii în dureri”.

„Femeii i s-a spus: <în dureri vei naște fii>. Dacă nu păcătuia n-ar fi născut în fii în dureri. Toate acestea lămuresc diferența dintre bărbat și femeie și iată, ca să arate că nu este discriminare, Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat ca bărbat. Și Sfântul Sfinților este bărbat”, a mai spus ÎPS Teodosie.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close