Antena 3 CNN Actualitate CNSU a adoptat o hotărâre care abrogă procedurile de carantinare în contextul COVID-19

CNSU a adoptat o hotărâre care abrogă procedurile de carantinare în contextul COVID-19

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat marți o hotărâre privind abrogarea procedurilor de carantină a persoanelor în contextul COVID-19.

CNSU a adoptat o hotărâre care abrogă procedurile de carantinare în contextul COVID-19
Sursa foto: getty images
de Claudia Popovici    |    08 Mar 2022   •   19:30

Hotărârea a fost luată ca urmare a încetării stării de alertă pe teritoriul României și ridicării tuturor restricțiilor adoptate pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

„Hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, se abrogă”, se arată în hotărârea adoptată marți.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a spus marți că izolarea persoanelor diagnosticate cu Covid rămâne necesară și după ridicarea restricțiilor, dar vor dispărea controalele pe care autoritățile le făceau până acum pentru verificarea respectării deciziilor de izolare.

„În ceea ce privește carantina, acolo procesul de evaluare a legislației continuă și în acest moment, pentru că este nevoie de o decizie a CNSU, și așteptăm să găsim o soluție legată de carantină, să vedem dacă ea va continua sau nu și în ce condiții”, a precizat ministrul Sănătății.

×
Subiecte în articol: CNSU COVID-19 carantină
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close