Antena 3 CNN Actualitate Primele condamnări în dosarul tonei de cocaină de la Marea Neagră! 9 ani și 4 luni cu executare pentru acuzați

Primele condamnări în dosarul tonei de cocaină de la Marea Neagră! 9 ani și 4 luni cu executare pentru acuzați

Sârbii Krstic Tode și Cvetkovic Nenad au primit câte 9 ani și 4 luni de închisoare în cazul drogurilor găsite pe plaja din Sfântul Gheorghe în 2019, a căror valoare totală era estimată de DIICOT la peste 300 de milioane de euro.

Primele condamnări în dosarul tonei de cocaină de la Marea Neagră! 9 ani și 4 luni cu executare pentru acuzați
Sursa foto: DIICOT
de Mia Lungu    |    17 Noi 2020   •   11:30

Cei doi sârbi sunt deocamdată singurii condamnați ai rețelei internaționale despre care Poliția Română informa că importa cantități uriașe de cocaină pură din America de Sud, prin România, pentru a fi apoi preparate și distribuite pe piața neagră din vestul Europei. Alte 17 persoane sunt date în urmărire internațională în acest caz.

Tribunalul Tulcea i-a condamnat pe Krstic Tode și pe Cvetkovic Nenad, după ce pedepsele au fost contopite în cazul fiecăruia, se arată în soluția făcută publică de instanța de judecată.

Totodată, Tribunalul Tulcea i-a obligat pe “inculpaţii Krstic Tode şi Cvetkovic Nenad la plata sumei de 16.000 de lei cheltuieli judiciare către stat, câte 8.000 de lei pentru fiecare. Cu apel în 10 zile de la comunicare.

Din rechizitoriul procurorilor reieșea că grupul traficanţilor de droguri era format din mai multe persoane, de cetăţenie sârbă, spaniolă şi română. Cel mai probabil, reţeaua era coordonată de şefii unei grupări interlope din Serbia, iar scopul a fost de a transporta o cantitate de cel puţin 3 tone de cocaină cu o puritate extrem de ridicată, de peste 90%, de provenienţă sud-americană, din largul Mării Negre spre vestul Europei.

În seara zilei de 21 martie, cei doi cetățeni sârbi au lăsat într-o parcare autoutilitara încărcată cu droguri. Înainte să plece, s-au certat și au atras atenția unui angajat al stației de betoane. Acesta și un alt coleg s-au dus la autoutilitară, au găsit cheia de acces pe una dintre roți, au deschis autoutilitara și au găsit în interior 30 de saci de rafie cu droguri.

Tona de cocaină capturată de autorități, prezentată la DIICOT. Drogurile aveau o puritate de 90% și valorează peste 300 de milioane de euro

Ceva mai mult de o tonă de cocaină a fost capturată anul trecut în martie, de autoritățile române. La acel era cea mai mare captură de acest tip de pe teritoriul României, iar polițiștii spun că este doar o parte din operațiunea de trafic de droguri, una monitorizată specific de câteva luni.

 

×
Subiecte în articol: tonă cocaină Marea Neagrã droguri
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close