Antena 3 CNN Actualitate Cocktail de droguri şi muzică : De la Conservator la heroină injectabilă

Cocktail de droguri şi muzică : De la Conservator la heroină injectabilă

Cocktail de droguri şi muzică : De la Conservator la heroină injectabilă
04 Ian 2009   •   03:13

EXCLUSIV ANTENA3.RO Trecutul lui Constantin a fost un amestec între concertele în străinătate şi combinaţiile de heroină cu cocaină. A avut o viaţă de vedetă pe meleaguri străine, împreună cu trupa lui Damian Drăghici, dar care s-a intersectat cu tratamentele de metadonă, pe care a fost nevoit să le urmeze din cauza consumului de heroină. A inceput la folie şi a continuat la seringă. După mai multe internări, s-a lăsat, iar de doi ani este profesor de pedagogie muzicală la Universitatea Spiru Haret din Bucureşti.
Constantin are 35 de ani şi a terminat Liceul de Muzică Dinu Lipatti. A continuat cu cariera muzicală şi a făcut doi ani de Conservator (Universitatea Naţională de Muzică) la secţia de contrabas, după care s-a transferat la Universitatea Spiru Haret, unde a urmat secţia de violoncel şi pian. A făcut şi un master pe dirijorat, tot la Spiru Haret.
Cum s-a tras cortina?
Constantin este căsătorit de 20 de ani şi are trei copii. In 2001 a cunoscut o fată şi din câte spune el, a fost "dragoste la prima vedere".
"Eu eram căsătorit, iar fata respectivă şi fratele ei vindeau droguri. Atunci am zis să încerc, să văd cum e", adaugă Constantin pentru Antena3.ro
A încercat prima oară heroină, la foiţă. Un an mai târziu a fost internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, la secţia de toxicomani şi în acelaşi an, în luna septembrie, a plecat în Germania, unde şi-a început cariera muzicală internaţională.
"Am cântat la pian într-un restaurant spaniol, în programul de "pian-bar" şi tot în Germania am predat teorie muzicală la meditaţii particulare", povesteşte Constantin pentru Antena3.ro.

"M-am apucat de seringă pentru că nu aveam marfă suficientă la foiţă"
La sfârşitul anului 2002, el s-a întors în România şi imediat a reluat relaţia cu fata pe care a cunoscut-o cu un an în urmă, iar pentru că ea s-a apucat de heroină injectabilă, el a urmat-o.
"Mă drogam cu heroină la interval de trei ore pe zi şi cheltuiam zilnic între 1 million şi 2 milioane de lei vechi, dar au fost zile în care cumpăram şi de zece milioane. M-am apucat de seringă, pentru că nu aveam marfă suficientă pentru folie", îşi aminteşte Constantin.
A încercat chiar şi un cocktail de cocaină cu heroină injectabile în acelaşi timp.
"Am luat şi speedball, o combinaţie de cocaină şi heroină, pe care mi le injectam intravenos. Câteodată îmi injectam şi în gât", explică pentru Antena3.ro Constantin.

Cockatil de droguri şi viaţă de scenă
Intre 2004 şi 2005 Constantin s-a internat din nou, la Spitalul Obregia, timp de 16 zile. A intrat pe metadonă şi a mers zilnic timp de nouă luni pentru a lua tratamentul.
A urmat o altă perioadă de glorie, când Constantin a plecat în Spania, după ce a terminat tratamentul, cu trupa lui Damian Drăghici. Constantin cânta în formaţie la contrabas şi a avut o viaţă de vedetă timp de jumătate de an în Spania. Câştiga 58 de euro pe seară.
"Aveam concerte la un restaurant din Madrid cu trupa lui Damian Drăghici, dar în acelaşi timp îmi continuam tratamentul cu metadonă. In pauzele dintre cântări mergeam în culise să-mi administrez metadona", mai povesteşte Constantin pentru Antena3.ro.
După cele şase luni petrecute în Spania cu Damian Drăghici, Constantin s-a întors în ţară şi s-a internat un an la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, de unde a fost externat anul acesta.

Cum continuă show-ul?
Constantin predă de doi ani pedagogie muzicală în cadrul secţiei de Teorie Muzicală de la Universitatea Spiru Haret. El a fost profesor şi la Conservator, dar spune pentru Antena3.ro că a plecat de acolo din cauza volumului de muncă era foarte şi a salariilor mici. La Spiru Haret predă pentru toţi anii şi e mulţumit, mai ales că are un program de lucru lejer, după cum spune el pentru Antena3.ro.
"De patru luni nu mai iau nimic şi nici nu mă gândesc să mai iau. Mă simţeam bine când luam droguri, îmi dădea o stare euforică, dar acum nu mă mai gândesc să fac aşa ceva", explică Constantin pentru Antena3.ro.
După serii de internări şi externări, dar şi tratamente cu metadonă şi căderile în tentaţia heroinei, Constantin urmează acum la Centrul de Asistenţă Integrată a Adicţiilor (CAIA) din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) un tratament cu suboxonă, medicamentul recent apărut pe piaţă şi care este folosit ca alternativă la tratamentul cu metadonă, pentru că este mai uşor de suportat de toxicomani.
Paula Safta, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: droguri dependenta cocaina heroina paula safta
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close