Antena 3 CNN Actualitate Iarnă în toată regula! Cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și răcire accentuată

Iarnă în toată regula! Cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și răcire accentuată

ANM a emis o informare meteorologică de rãcire accentuatã, ninsori, strat de zãpadã, intensificãri ale vântului și precipitaţii mixte. De asemenea, a fost emis cod galben pentru Dobrogea, jumãtatea esticã a Munteniei și sudul Transilvaniei, dar și cod portocaliu pentru vestul Munteniei, sudul Banatului şi Carpaţii Meridionali. Atenționările sunt valabile până miercuri, 25 martie, ora 10.00.

Iarnă în toată regula! Cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și răcire accentuată
Sursa foto: pixabay.com
23 Mar 2020   •   07:48

Vremea se va rãci accentuat în toatã ţara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadã a lunii martie.

Aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a ţãrii. La munte va ninge, în centrul, nordul şi nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a nopţii de duminicã spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare şi în restul ţãrii.

Se va depune strat de zãpadã, mai consistent îndeosebi în zonele de munte şi în regiunile sudice - sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Vântul va prezenta intensificãri, cu viteze în general de 50...60 km/h, mai mari în regiunile sudice - sud-estice şi la munte. Local şi temporar va fi viscol.

Cod galben de intensificãri ale vântului, precipitaţii mixte, ninsori moderate cantitativ și viscol la munte

În Dobrogea şi în jumãtatea esticã a Munteniei, vor fi intensificãri ale vântului cu viteze în general de 55...75 km/h. Temporar se vor semnala precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare, cu depunere de strat de zãpadã, dar trecãtor şi ploaie, favorizând formarea poleiului.

În zona Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni, precum şi în sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10...20 l/mp) şi se va depune strat de zãpadã, pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificãri cu viteze de 50...60 km/h, iar în zona montanã înaltã rafalele vor depãşi 70...90 km/h, viscolind ninsoarea.

Cod portocaliu de ninsori abundente, strat de zãpadã consistent, viscol

În Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului şi Carpaţii Meridionali, temporar va ninge abundent (30 - 50 l/mp), iar stratul de zãpadã va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificãri cu viteze de 40...55 km/h, iar în Carpaţii Meridionali, în judeţele Olt şi Teleorman, precum şi în sudul judeţelor Vâlcea şi Argeş, rafalele vor atinge 60...70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scãderea semnificativã a vizibilitãţii.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close