Antena 3 CNN Actualitate Cod Galben de caniculă în toată ţară. Ce recomandă medicii pentru a înfrunta căldura

Cod Galben de caniculă în toată ţară. Ce recomandă medicii pentru a înfrunta căldura

Cod Galben de caniculă în toată ţară. Ce recomandă medicii pentru a înfrunta căldura
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Iul 2011   •   17:03

Abia se poate respira pe stradă, e cod galben în toată ţara. Vor fi peste 35 de grade celsius la umbră, dar în Câmpia de Vest şi Lunca Dunării se vor atinge valori de aproape 40 de grade la umbră.

Medicii sunt categorici: feriţi-vă de soare şi, dacă aveţi posibilitatea, adăpostiţi-vă în încăperi răcoroase. Nu ieşiţi în soare la orele amiezii şi hidrataţi-vă. Iar dacă aveţi copii, feriţi-i pe cât posibil de temperaturile ridicate. Sunt foarte sensibili iar reacţiile pot fi extrem de grave.

Căldura era cât pe ce să îi fie fatală unei fetiţe de 8 luni din Iaşi. Copilul era cu bunica în casă când i s-a făcut rău. Femeia a alergat într-un suflet la spital, iar fetiţa a scăpat cu bine.

La fel de periculoasă este căldura şi pentru bătrâni. Medicii le recomandă să nu iasă în soare, iar, dacă au probleme de rezolvat, să programeze plimbările înainte de ora 11 sau după ora 16.

Şi dacă sunteţi nevoit să lucraţi în căldură, nu uitaţi să vă hidrataţi. Dacă temperaturile depăşesc 35 de grade celsius patronul este obligat să vă asigure 2 litri de apă pe zi.

Meteorologii spun că vara adevărată abia a început. Potrivit atenţionării de cod galben, de astăzi şi până duminică, vremea va fi caniculară în toată ţara, iar indicele de confort termic se va situa peste pragul critic. Speranţe de răcorire nu avem până prin luna septembrie.

 


×
Subiecte în articol: canicula cod galben căldură recomandari
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close