Cod galben de FURTUNĂ pentru judeţele Constanţa, Iaşi, Vaslui, Bacău, Galaţi şi Vrancea

de S.T.    |    03 Iul 2015   •   13:55
Cod galben de FURTUNĂ pentru judeţele Constanţa, Iaşi, Vaslui, Bacău, Galaţi şi Vrancea
Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri după-amiază, atenționări nowcasting COD GALBEN DE FURTUNĂ pentru județele Constanța, Iași, Vaslui, Bacău, Galați și Vrancea, valabile până în jurul orei 15.00.

Potrivit meteorologilor, până la ora 14.30, în județul Constanța, în arealul delimitat de localitățile Mihail Kogălniceanu, Oituz, Năvodari, Lumina, Ovidiu, Valu lui Traian, Poarta Alba, Castelu și Nicolae Bălcescu, se vor semnala cantități de precipitații ce vor depăși 20 — 25 litri/metrul pătrat, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni și intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie.

Fenomene similare se vor semnala, până la ora 15.00, în sud-estul județului Iași, îndeosebi în localitățile Răducăneni, Ciortești, Dolhești, în partea central-vestică a județului Vaslui, în special în comunele Solești, Botești, în municipiul Vaslui, în localitățile Zăpodeni, Ștefan cel Mare, Bălteni, în sud-estul județului Bacău, îndeosebi în localitățile Răchitoasa, Motoșeni, Podu-Turcului, Glăvănești, în nord-vestul județului Galați, îndeosebi în localitățile Priponești, Gohor, Nicorești, și în partea centrală a județului Vrancea, îndeosebi în localitățile Panciu, Odobești, Mărășești și Focșani. În aceste zone, cantitățile de apă vor atinge și depăși 15-20 litri/metrul pătrat.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

x close