Antena 3 Actualitate Cod galben de inundații. Ce râuri sunt vizate

Cod galben de inundații. Ce râuri sunt vizate

23 Mai 2017   •   16:01
Cod galben de inundații. Ce râuri sunt vizate
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până la miezul nopţii în bazinele hidrografice Someşul Mic şi Arieş.

Potrivit hidrologilor, în intervalul ora 15:25 - 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Someşul Mic - bazin superior (judeţul Cluj) şi Arieş - bazin superior (judeţul Alba).

INHGA precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Someşul Mic.

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Ministerul Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională 'Apele Române', Ministerul Administraţiei şi Internelor, Hidroelectrica, Administraţiile Bazinale de Apă Someş - Tisa şi Mureş, Sistemele de Gospodărire a Apelor Cluj şi Alba.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close