Antena 3 Actualitate Cod galben de inundații emis de meteorologi

Cod galben de inundații emis de meteorologi

27 Mai 2017   •   18:09
Cod galben de inundații emis de meteorologi Foto: Agerpres

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis sâmbătă atenţionări Cod galben de inundaţii pentru pe râuri din judeţele Botoşani, Iaşi, Harghita şi Mureş, valabile până la ora 24:00. 

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice, respectiv afluenţii mici ai Prutului aferenţi sectorului amonte Stânca Costeşti, Başeu, Jijia - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, judeţele Botoşani şi Iaşi. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Başeu, afluenţii Prutului - amonte ac. Stânca Costeşti. 

De asemenea, tot până la ora 24:00 se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Târnava Mare - bazin amonte s.h. Sighişoara, judeţele Harghita şi Mureş. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Feernic. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close