x close

Cod galben de inundaţii în şapte judeţe, până la miezul nopţii

14 Iun 2019   •   20:46
Cod galben de inundaţii în şapte judeţe, până la miezul nopţii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, noi atenţionări Cod galben de inundaţii pe râuri din şapte judeţe, valabile până la miezul nopţii.

Potrivit hidrologilor, până la ora 24:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Târnava Mare - afluenţii aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Goagiu, judeţul Harghita.

Tot până la ora 24:00 sunt în vigoare două atenţionări de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice Someşul Mare - afluenţii aferenţi sectorului aval Năsăud amonte confluenţă cu râul Valea Mare din judeţul Bistriţa-Năsăud şi Cerna amonte S.H. Pecinişca din judeţele Caraş-Severin şi Gorj.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Ilişua -bazin superior, Ţibleş (Zagra) şi Runc din judeţul Bistriţa-Năsăud şi în bazinele Craiova şi Olanul din celelalte două judeţe atenţionate.

Hidrologii au instituit, până la ora 23:00, trei atenţionări imediate de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice Motru - bazin superior din judeţele Mehedinţi şi Gorj, Someşul Mare - afluenţii aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Sălăuţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, unde fenomene hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Cormaia şi Anieş, dar şi în bazinul Ampoi din judeţul Alba. Sse pot produce fenomene periculoase cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic Ampoi - bazin amonte S.H. Zlatna.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

cod galben inundatii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati