Antena 3 Actualitate Va fi prăpăd! Fenomene periculoase în următoarele ore

Va fi prăpăd! Fenomene periculoase în următoarele ore

01 Iun 2017   •   20:32
Va fi prăpăd! Fenomene periculoase în următoarele ore
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, două atenţionări Cod galben de inundaţii valabile pe râuri din bazinele hidrografice aferente judeţelor Dâmboviţa, Prahova şi Buzău, până la miezul nopţii.

Potrivit hidrologilor, până la orele 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Ialomiţa - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele Dâmboviţa şi Prahova).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Ialomiţa.

De asemenea, până la orele 24:00, se pot produce creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe afluenţii râului Buzău aferenţi sectorului aval s.h. Măgura (judeţul Buzău).

INHGA precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor Slănic şi Câlnău.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close