Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de inundații pe râuri din cinci bazine hidrografice, până duminică la miezul nopții

Cod galben de inundații pe râuri din cinci bazine hidrografice, până duminică la miezul nopții

Cod galben de inundații pe râuri din cinci bazine hidrografice, până duminică la miezul nopții
Sursa foto: Foto: pixabay.com
14 Mai 2017   •   20:00

Hidrologii au emis, duminică, trei atenționări Cod galben de inundații, valabile până la miezul nopții, în cinci bazine hidrografice de pe raza județelor Covasna, Brașov, Hunedoara, Harghita și Sibiu, scrie Agerpres.

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), până la orele 24:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție pe râurile mici din bazinul hidrografic Olt aferente sectorului Podu Olt — Făgăraș din județele Covasna și Brașov.

De asemenea, tot până la miezul nopții este valabilă avertizarea Cod galben de inundații pentru râurile mici din bazinul hidrografic Crișul Alb — bazin superior amonte Brad.

Astfel, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție pe râurile mici din bazinul hidrografic Crișul Alb — bazin superior amonte Brad, județul Hunedoara.

Hidrologii avertizează asupra riscului de inundații, tot până la orele 24 :00, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureș — bazin superior, Târnava Mare și Târnava Mică, județele Mureș, Harghita și Sibiu.

"Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureș — bazin superior, Târnava Mare și Târnava Mică, județele Mureș, Harghita și Sibiu", se arată în atenționare.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare, cu caracter izolat, pe unele râuri mici din bazinele hidrografice superioare ale râurilor Târnava Mare și Târnava Mică.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice prognozele vor fi actualizate, precizează INHGA.

×
Subiecte în articol: inundatii Cod galben de inundaţii
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close