Antena 3 Actualitate Cod galben de inundaţii pe râuri din jumătatea de est a ţării, până vineri seară

Cod galben de inundaţii pe râuri din jumătatea de est a ţării, până vineri seară

de S.T.    |    27 Iun 2013   •   15:41
Cod galben de inundaţii pe râuri din jumătatea de est a ţării, până vineri seară
Sursa foto: Foto: Agerpres

Mai multe râuri mici şi afluenţi din 14 judeţe, aflate preponderent în jumătatea de est a ţării, se află sub atenţionare de cod galben de inundaţii până vineri la ora 18.00, informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor.
   
Atenţionarea este valabilă pentru râurile mici din bazinele hidrografice Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuş (judeţele Suceava, Neamţ, Bacău şi Harghita), cele din bazinul superior al Bârladului şi afluenţii săi (judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi) şi, începând de la ora 20.00, pentru râurile din bazinul Jijiei (judeţele Botoşani şi Iaşi).
   
Totodată, se află sub cod galben afluenţii Oltului superior din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, afluenţii Oltului mijlociu din judeţele Sibiu şi Vâlcea şi râurile mici din bazinele superioare şi mijlocii ale Argeşului, Ialomiţei (judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova), Buzăului (judeţele Covasna şi Buzău), Putnei şi Râmnicului Sărat (judeţele Vrancea şi Buzău).
   
Meterologii au emis o informare potrivit căreia în intervalul miercuri, ora 15.00 - joi, ora 23.00, în jumătatea de est a ţării, dar şi în zonele de deal şi de munte din restul teritoriului, vor fi ploi torenţiale şi, izolat, grindină, cantităţile de apă putând ajunge la 50 de litri pe metru pătrat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close