Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de ninsori şi vânt, în toată ţara, până vineri. Vezi prognoza meteo

Cod galben de ninsori şi vânt, în toată ţara, până vineri. Vezi prognoza meteo

Cod galben de ninsori şi vânt, în toată ţara, până vineri. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Foto: flickr.com
de M.Z.    |    13 Mar 2013   •   13:50
Update 13.45 - Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori şi viscol valabilă în toată ţara, valabilă vineri, în intervalul orar 10.00-20.00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în cursul zilei de joi, începând de la ora 12.00, în 27 de judeţe din vestul, centrul şi nordul ţării vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, care în noaptea de joi spre vineri se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi izolat, îndeosebi în zona montană, unde va ninge, 50 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 55-70 de kilometri pe oră şi peste 80-90 de kilometri pe oră la munte, iar ninsoarea va fi viscolită.

Vineri, de la ora 10.00 până la ora 20.00, avertizarea va fi valabilă în toată ţara. În acest interval, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală de 55-70 de kilometri pe oră şi peste 90 de kilometri pe oră la munte. În Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi în nordul Moldovei, precum şi la munte va mai ninge slab, dar viscolit.



____________________________________

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un cod galben de ninsori şi vânt, valabil în perioada joi, 14 martie, ora 12 - vineri, 15 martie, ora 10.

În intervalul amintit, în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi precipitaţii sub formă de ploaie în cursul zilei de joi, care în noaptea de joi spre vineri se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

La munte, va ninge.

Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 l/mp şi izolat, îndeosebi în zona montană, 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55 - 70 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 80 - 90 km/h. Ninsoarea va fi viscolită.






Prognoza meteo pentru următoarele zile


Miercuri noapte (13/14 martie)


În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 4-5 grade.

În ţară, cerul va fi mai mult noros în jumătatea de vest a ţării, unde va ploua, izolat mai însemnat cantitativ. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi ploile, slabe, se vor semnala doar izolat. În zona montană înaltă vor fi precipitaţii mixte. Vântul va prezenta intensificări temporare în Banat şi la munte. Temperaturile minime se vor încadra între -5 grade în depresiuni şi 10 grade în sud-vest. În regiunile estice vor fi condiţii de ceaţă.


Joi (14 martie)


În Bucureşti
, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această dată, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 8-9 grade. Cerul va prezenta înnorări şi temporar, mai ales noaptea, va ploua. Vântul va sufla moderat şi cu intensificări. Presiunea atmosferică va fi în scădere accentuată.

În ţară, vremea se va menţine caldă, chiar deosebit de caldă în sud-estul ţării, unde temperaturile maxime vor atinge 20 de grade, pornind de la 7 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei. Cerul va fi mai mult noros. În cursul zilei va ploua pe arii extinse în jumătatea de vest a ţării şi local în rest, iar noaptea vor fi precipitaţii în toate regiunile, mixte în vestul, centrul şi nordul ţării şi predominant ploi în sud şi est. Cantităţile de apă vor depăşi local, în regiunile intracarpatice şi în nordul Moldovei, 20 - 25 l/mp şi izolat, mai ales la munte, 50 l/mp. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană va sufla tare, viscolind ninsoarea. Temperaturile minime, în scădere accentuată faţă de noaptea precedentă în regiunile intracarpatice, se vor situa între -5 şi 10 grade. Presiunea atmosferică va fi în scădere accentuată.


Vineri (15 martie)

În Bucureşti, valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua anterioară, vremea devenind normală termic pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va prezenta intensificări susţinute în cursul zilei, iar noaptea va deveni moderat şi slab. Temperatura maximă va fi de 9-11 grade, iar cea minimă va fi de -4 spre -2 grade. Presiunea atmosferică va creşte.

În ţară, vremea se va răci, mai accentuat în regiunile vestice, şi doar în est şi sud-est se va menţine uşor mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, nordice şi centrale unde vor cădea precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi va ploua slab, pe arii restrânse. Mai ales în cursul zilei, vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în Dealurile de Vest şi 16 grade în Moldova şi Dobrogea, iar cele minime se vor situa între -11 şi 2 grade. Presiunea atmosferică va creşte.


Sâmbătă (16 martie)


În Bucureşti, valorile termice vor fi în scădere faţă de ziua precedentă, vremea devenind uşor mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 6-7 grade, iar cea minimă de -3 spre -1 grad.

În ţară, valorile termice vor continua să scadă, vremea devenind rece pentru această perioadă a anului, mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării. Cerul va fi temporar noros şi izolat vor fi precipitaţii slabe, predominant ploi, mai ales în sudul ţării, iar în zona de munte vor fi condiţii de fulguială. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în estul ţării şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade în nord-vest şi 7 grade în sud-est, iar cele minime se vor situa între -15 şi 0 grade. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

Pentru mai multe informaţii despre starea vremii, accesaţi meteoplus.ro













×
Subiecte în articol: prognoza meteo ANM
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close