Antena 3 CNN Actualitate Noul episod de iarnă va fi resimţit în toată ţara. Minimele vor ajunge la -15 grade Celsius

Noul episod de iarnă va fi resimţit în toată ţara. Minimele vor ajunge la -15 grade Celsius

Noul episod de iarnă va fi resimţit în toată ţara. Minimele vor ajunge la -15 grade Celsius
11 Feb 2019   •   16:55

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori valabil până miercuri dimineaţa. Sunt vizate în special zonele montane, acolo unde sunt aşteptate şi rafale de vânt care vor depăşi 60 de kilometri la oră. Şi în Capitală vremea va fi închisă şi e posibil să se depună un strat de zăpadă de câţiva centimetri.

Vor fi ninsori viscolite cu precadere in. precipitatii mixte sub forma de ploaie sau lapovita cu precădere în zona Transilvaniei, în zona Banatului și Maramureşului, în în zonele montate iată ca avem vânt puternic, ce va atinge la rafale pe crește peste 80-90 km pe oră.

 Meteorologul Alina Şerban a explicat că noul episod de iarnă va fi resimţit în toată ţara.

''Vorbim de precipitatii sub toate formele, precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în partea Centrală, nordică şi nord-vestică a ţării, în Transilvania, Maramureş, în Moldova, acolo unde se va de depune strat de zăpadă, precum şi în zonele montane. Precipitaţii mixte în regiunile vestice, în Banat, Crişana, iar în Oltenia şi în Muntenia precipitaţii sub formă de ploaie iniţial care mâine seară, miercuri în prima parte a zilei se vor transforma şi vor deveni mai ales sub formă de ninsoare cu depunere de strat de zăpadă chiar şi în zona Capitalei'', a spus meteorologul ANM.

În zilele următoare, minimele vor ajunge la minus 15 grade, anunţă meteorologii. Şi vor fi precipitaţii mai multe decât în mod normal plână spre jumătatea lunii martie. De asemenea, vor fi și condiții de ceață în zonele joase, mai ales în regiunile extracarpatice.

 

 

×
Subiecte în articol: Alina Şerban viscol zapada
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close