Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de ploi în Bucureşti, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu

Cod galben de ploi în Bucureşti, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu

Cod galben de ploi în Bucureşti, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu
02 Iul 2009   •   12:08

Meteorologii au emis, joi, o avertizare meteo cod galben de ploi în Capitală, care a fost valabilă până la 12:45. Avertizarea nu a privit doar Bucureştiul ci şi judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa şi Giurgiu.

Vor cădea până la 20 de litri de apă pe metrul pătrat în zona Ialomiţei, unde cantitatea de apă se va acumula într-un interval foarte scurt de timp.

De asemenea, ploile vor cădea în mai multe regiuni din ţară şi, în unele locuri, vor fi însoţite de fulgere şi tunete, potrivit meteorologilor.

Ultima avertizare cod galben de ploi a fost emisă miercuri seară, pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov. Ea a fost valabilă de la 19.45 până la ora 21.00.

Atenţionarea meteorologilor a vizat, ca şi joi, fenomenele meteo care-şi fac simţită prezenţa imediat. În intervalul de timp indicat de specialişti ar fi putut să cadă precipitaţii de 15 litri pe metru pătrat. Aceasta ar fi fost o cantitate foarte mare de precipitaţii pentru Bucureşti, constituind, în mod normal, precipitaţiile obişnuite pentru două săptămâni din luna iulie.

Meteorologii au mai anunţat, pentru seara de miercuri, ploi în toată Muntenia şi în Oltenia.

Atenţionarea cod galben de joi este cea de-a treia pentru Capitală, din ultimele patru zile. Luni, meteorologii au emis o atenţionare de o oră pentru ploi şi vânturi puternice, dar tot de scurtă durată.

Tot în ultimele zile mai multe zone din ţară au fost lovite de ploi abundente şi intensificări ale vântului. Oraşele Vaslui şi Bacău au fost afectate luni după-amiază de furtună. Circulaţia a fost întreruptă la începutul săptămânii şi la Babadag, unde apa a ajuns pe şosea la 50 de centimetri şi a căzut grindină.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ploi
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close