Antena 3 CNN Actualitate Cod Galben de ploi şi viscol pentru jumătatea de sud a ţării. Vezi prognoza meteo

Cod Galben de ploi şi viscol pentru jumătatea de sud a ţării. Vezi prognoza meteo

Cod Galben de ploi şi viscol pentru jumătatea de sud a ţării. Vezi prognoza meteo
09 Feb 2010   •   15:19

Meteorologii au emis, marţi, o atenţionare Cod Galben de precipitaţii însemnate cantitativ, polei şi intensificări de vânt.

Aceasta este valabilă în intervalul 10 februarie, ora 15:00 - 11 februarie, ora 20:00 şi vizează jumătatea de sud a ţării.

În perioada precizată, "vor fi precipitaţii însemnate cantitativ care local vor depăşi 20 l/mp în Oltenia, Muntenia, jumătatea sudică a Moldovei, iar în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Orientali 40 l/mp", precizează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

"Precipitaţiile vor fi la început mai ales sub formă de ninsoare, iar în cursul nopţii şi al zilei de joi se vor transforma în lapoviţă şi ploaie îndeosebi la câmpie şi deal. Local se va produce polei", se mai menţionează în atenţionarea emisă.

De asemenea, meteorologii atrag atenţia asupra faptului că "vântul se va intensifica treptat în regiunile sud-vestice, sudice şi estice, dar mai ales la munte unde la rafală se pot depăşi 90-100 km/h".



PROGNOZA METEO PENTRU MIERCURI, 10 FEBRUARIE

În ţară, vremea se va încãlzi în cea mai mare parte a ţãrii. Nebulozitatea se va accentua treptat în toate regiunile. Vor fi precipitaţii, îndeosebi în a doua jumãtate a zilei şi noaptea, predominant sub formã de ninsoare în Oltenia, ninsoare, lapoviţã şi ploaie în Muntenia, Moldova, Transilvania, Maramureş şi mai ales sub formã de ploaie în rest. La munte va ninge. Pe arii restrânse se va produce polei. Cantitãţile de apã vor fi însemnate şi vor depãşi local 20...25 l/mp în Câmpia Românã şi 35...40 l/mp în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curburã, precum şi în zona deluroasã aferentã. Vântul se va intensifica treptat în regiunile sudice, la munte unde va fi tare putând depãşii 90...100 km/h şi izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între - 4 şi 8 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade.


În Bucureşti, vremea se va încãlzi, dar va deveni închisã. Îndeosebi spre searã şi noaptea vor cãdea precipitaţii, moderate cantitativ, la început sub formã de ninsoare, apoi lapoviţã şi ploaie şi se va forma polei. Vântul se va intensifica treptat, îndeosebi în a doua parte a intervalului. Valorile termice, atât cele maxime cât şi cele minime, se vor situa în jurul a 0 grade.


La munte, nebulozitatea se va accentua treptat. În a doua jumãtate a zilei şi noaptea va ninge pe arii extinse in Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali si de Curburã (unde cantitãţile de apã vor depãşi local 35 ...40 l/mp) şi pe arii mai restrânse în rest. Vântul va sufla tare cu viteze ce vor putea depãşi 90 ...100 km/h. Temperatura aerului va marca o creştere uşoarã faţã de intervalul anterior.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cod galben ploi polei prognoza meteo
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close