Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de vânt puternic şi ninsori în mai multe județe din țară

Cod galben de vânt puternic şi ninsori în mai multe județe din țară

Cod galben de vânt puternic şi ninsori în mai multe județe din țară
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Apr 2017   •   10:13

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, mai multe atenţionări cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite, în zonele de munte ale judeţelor Sibiu, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin şi Cluj, valabile până la prânz.

Astfel, până la ora 12.00, în zona de munte a judeţului Sibiu se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi, la rafală, 75-80 de kilometri pe oră, dar şi ninsori viscolite, scrie news.ro.

O atenţionare asemănătoare a fost emisă şi pentru zona de munte a judeţelor Mehedinţi şi Gorj, unde vor avea loc intensificări ale vântului ce vor atinge, la rafală, 60-70 de kilometri pe oră, iar la altitudini de peste 1.500 de metri vor depăşi 80-90 de kilometri pe oră.

De asemenea, vântul puternic va fi însoţit de ninsoare viscolită, care determină scăderea vizibilităţii.

Tot până la ora 12.00, în zona de munte a judeţului Hunedoara, vor fi intensificări ale vântului care, la rafală, vor atinge 75-80 de kilometri pe oră, asociate cu ninsoare slabă viscolită care determină scăderea vizibilităţii.

Şi în zona de munte a judeţului Caraş-Severin se vor semnala intensificări ale vântului de până la 70-80 de kilometri pe oră. La altitudini de peste 1.800 de metri, vântul va depăşi 90-100 de kilometri pe oră, potrivit meteorologilor. Fenomenul va fi însoţit de ninsoare.

Totodată, în zona de munte a judeţului Cluj, la peste 1.400 de metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului care, la rafală, vor depăşi 50-70 de kilometri pe oră, fenomen asociat cu ninsoare slabă viscolită, care determină scăderea vizibilităţii.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close