Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de vijelii, grindină și descărcări electrice. Când scăpăm de vremea rea

Cod galben de vijelii, grindină și descărcări electrice. Când scăpăm de vremea rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de manifestãri de instabilitate atmosfericã temporar accentuatã, valabilă joi, 30 Apr 2020, între orele 10:00 și 21:00.

Cod galben de vijelii, grindină și descărcări electrice. Când scăpăm de vremea rea
Sursa foto: pexels
30 Apr 2020   •   10:25

În Dobrogea, jumãtatea esticã a Munteniei şi în estul si sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã temporar accentuatã ce se va manifesta prin intensificãri ale vântului cu viteze la rafalã, în general, de 60...70 km/h, vijelii, frecvente descãrcãri electrice, cãderi de grindinã, averse ce vor avea şi caracter torenţial.

 Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

De asemenea, informarea transmisă miercuri, cu privire la manifestãrile de instabilitate atmosfericã, se prelungește și va fi valabilă de vineri, 1 mai 2020, ora 12.00, până luni, 4 mai, ora 22:00.

În această perioadă, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii şi cãderi de grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

×
Subiecte în articol: vijelii grindina vreme rea ANM cod galben
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close