Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Cod galben de furtuni, vijelii și grindină în mai multe județe din țară, inclusiv Capitala

UPDATE. Cod galben de furtuni, vijelii și grindină în mai multe județe din țară, inclusiv Capitala

de G.S.    |    03 Iul 2016   •   15:40

UPDATE: Meteorologii au emis o atenționare cod galben de furtuni pentru București. Astfel, conform meteorologilor, se vor semnala intensificări ale vântului, averse ce vor cumula 10...15 l/mp, descărcări electrice.

Atenționarea este valabilă în București până la ora 16:30.

----------------------------

Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de ploi, descărcări electrice şi vijelii, pentru mai multe judeţe din nordul, vestul şi centrul ţării, valabilă de duminică de la ora 14, până luni la ora 6 dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, "în intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată".

"Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20...25 l/mp şi izolat 50...60 l/mp", se mai spune în atenţonare.

Meteorologii susţin că "fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, mai ales în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii, dar pe spaţii mai restrânse".

De asemenea, în a doua parte a zilei de sâmbătă (2 iulie), "îndeosebi la deal şi la munte, local vor fi averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină".

Pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, "local în Câmpia Română disconfortul termic va fi ridicat, iar indiceletemperatură - umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi".

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: cod galben furtuni vijelii ploi
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close