Antena 3 CNN Actualitate Cod galben în 21 de județe. Se întorc ninsorile

Cod galben în 21 de județe. Se întorc ninsorile

Cod galben în 21 de județe. Se întorc ninsorile
Sursa foto: foto: Agerpres
22 Mar 2016   •   15:54

Meteorologii au emis, marți după-amiază un cod galben de vreme rea pentru 21 de județe.

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți un Cod Galben de ploi însemnate cantitativ și ninsori la munte, valabil în 21 de județe începând de miercuri dimineață, de la ora 8,00, până joi dimineață, la ora 11,00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde toată țara dinspre sud-vest. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie) și în prima parte a zilei de joi (24 martie) în estul și în sud-estul Transilvaniei, precum și în nordul și vestul Moldovei, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. În zona montană vor predomina ninsorile, mai abundente în Carpații Meridionali și Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

În sudul Banatului, zona deluroasă din Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei se vor cumula 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

În sudul și sud-estul teritoriului (inclusiv în zona municipiului București) se vor totaliza 15-25 l/mp, vântul se va intensifica și temporar vor fi rafale de peste 50-60 km/h. Vremea va deveni rece pentru ultima decadă a lunii martie în majoritatea zonelor.

Cantități de apă de 10-20 l/mp se vor cumula local în sudul țării și în cursul zilei de marți (22 martie).

Județele care vor intra miercuri sub Cod Galben de ploi sunt Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Botoșani, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Brașov, Sibiu, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea.

×
Subiecte în articol: cod galben cod galben de ninsori ANM
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close