Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de ninsori în Capitală și alte 7 județe! În București ninge ca în povești

Cod galben de ninsori în Capitală și alte 7 județe! În București ninge ca în povești

Este cod galben în Capitală și în alte 7 județe. Atenționarea a intrat în vigoare în această dimineață, la ora 05.00 și este valabilă până astăzi, la ora 20.00. Meteorologii anunță că se va depune strat de zăpada, inclusiv în Capitală.

Cod galben de ninsori în Capitală și alte 7 județe! În București ninge ca în povești
de Laura Dinu    |    30 Noi 2020   •   08:00

În intervalul menţionat, în sudul şi estul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã. Cantitãţile de precipitaţii vor depãşi, pe arii restrânse 15...20 l/mp. Spre searã aria ninsorilor se va restrânge cãtre Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificãri, cu viteze de 40...45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.Precipitaţii slabe, sub formã de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei şi în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitaţii mixte, iar în noaptea de luni spre marţi vor predomina ninsorile.

Vremea se va menţine deosebit de rece în prima parte a sãptãmânii, mai ales pe parcursul nopţilor şi dimineţilor.

Capitala și șapte județe, sub cod galben de ninsoare

Codul galben este valabil pentru județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea, Constanța, București.

Prognoza METEO 30 noiembrie 2020. Vremea în țară

Luni dimineața, cerul este mai mult noros. Local se semnaleazã precipitaţii - ninsori în Maramureş, în nord-vestul Moldovei şi la munte, mixte în Muntenia şi sub formã de ploaie în Dobrogea şi în sudul Moldovei. Vântul suflã slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane. La ora 05 se înregistrau valori termice cuprinse între -6 grade la Miercurea Ciuc, Bistriţa şi Apa-Neagrã şi 5 grade la Sulina şi Constanţa-Dig.

Astăzi, vremea va fi rece, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 0 şi 5 grade. În regiunile sudice şi estice, cerul va fi noros şi local se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi sub formã de ninsoare în Muntenia, în jumãtatea de sud a Moldovei, în sud-estul Olteniei şi în Dobrogea continentalã şi mixte pe litoral, iar spre searã aria ninsorilor se va restrânge cãtre Dobrogea. Se va depune strat nou de zãpadã. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe - mixte în zonele joase şi ninsori la munte. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea, cu viteze de 40...45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã, cu o probabilitate mai ridicatã în vestul şi nord-vestul teritoriului.

Prognoza METEO 30 noiembrie 2020. Vremea în Capitală

La această oră, cerul este noros şi se semnaleazã precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul suflã slab. La ora 05 se înregistrau 0 grade la Bãneasa şi 1 grad la Filaret şi Afumaţi.

Astăzi, vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros şi, în prima parte a zilei, temporar vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare şi se va depune în continuare strat de zãpadã, care va mãsura în medie 3...5 cm. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 0...1 grad.

Primăria Capitalei anunţă ca e gata să strângă zăpada cu 654 de utilaje

Primarul general Nicuşor Dan a solicitat operatorilor de deszăpezire din toate sectoarele Capitalei să fie pregătiţi de intervenţie, astfel încât traficul rutier din Bucureşti să nu aibă de suferit, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

„Astfel, potrivit raportărilor operatorilor de deszăpezire, în total, pentru toate sectoarele Capitalei sunt pregătiţi de intervenţie 2.683 de operatori, 654 de utilaje (dintre care 381 sunt utilaje care intervin pentru combatere polei şi pluguit) şi 24.302 tone de material antiderapant. 

Pe sectoare, situaţia se prezintă astfel:
Sectorul 1 – compania Romprest Service SA – 73 de utilaje, 150 de operatori şi un stoc de 6.792 tone materiale antiderapante;
Sectorul 2 – SC Supercom SA – 81 de utilaje, 360 de operatori şi un stoc de 5.000 de tone material antiderapant; ADP sector 2 – 50 de utilaje, 170 de operatori şi 525 tone material antiderapant;
Sectorul 3 – Direcţia Generală de Salubritate sector 3 – 60 de utilaje, 400 de operatori şi 3,570 tone material antiderapant;
Sectorul 4 – SC Rosal Grup SA – 141 utilaje, 500 operatori şi 600 tone material antiderapant;
Sector 5 – SC Salubrizare Fapte 5 SA – 41 de utilaje, 400 de operatori şi 6.000 de tone material antiderapant
Sector 6 – SC Urban SA – 131 utilaje, 532 operatori şi 1,400 tone material antiderapant; ADP 6 are pregătite 77 utilaje, 171 operatori şi 414 tone material antiderapant”, a anunțat Primăria Capitalei.

×
Subiecte în articol: cod galben ninsori
Parteneri
Explozie puternică într-un apartament din Sectorul 3 al Bucureștiului!
x close