Antena 3 CNN Actualitate COD GALBEN şi PORTOCALIU de ploi abundente, vijelii şi inundaţii în sud-estul ţării

COD GALBEN şi PORTOCALIU de ploi abundente, vijelii şi inundaţii în sud-estul ţării

COD GALBEN şi PORTOCALIU de ploi abundente, vijelii şi inundaţii în sud-estul ţării
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Iun 2014   •   16:19
UPDATE 17.20 - Hidrologii au emis atenţionări de cod galben de inundaţii pe unele râuri din judeţele Dâmboviţa, Buzău, Vrancea şi Bacău, valabilă până la ora 23.00.
   
Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter totenţial înregistrate în ultimele ore şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe unii afluenţi ai Ialomiţei (Cricovul Dulce, Vulcana, Slănic) şi afluenţii mici din bazinul mijlociu al Damboviţei (Bizdidel, R.Alb, Potopu), din judeţul Dâmboviţa, se arată în atenţionarea Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).
   
O atenţionare similară a fost emisă şi pentru unii afluenţi ai râurilor din bazinele Asău, Uz, Oituz, Caşin, Şuşiţa, Milcov, Putna, Râmnicu Sărat (judeţele Bacău, Vrancea şi Buzău).

Ştire iniţială 16.00
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări nowcasting de COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi vijelii pentru estul, centrul şi sudul judeţului Dâmboviţa, în special zona municipiului Târgovişte, precum şi una de COD GALBEN de vijelii pentru Bucureşti şi Ilfov.

Potrivit meteorologilor, în zona municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov se vor semnala averse cu caracter torenţial ce vor depăşi 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii şi vijelie.

Avertizarea este valabilă până la ora 17.45.

Potrivit meteorologilor, până la ora 16,45, în centrul şi sudul judeţului Dâmboviţa, în special în zona municipiului Târgovişte, au fost semnalate averse cu caracter torenţial, ce vor depăşi 35 - 40 de litri/metrul pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

×
Subiecte în articol: cod galben
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close