Antena 3 CNN Actualitate Cod galben și portocaliu prelungit de vânt puternic în București și în mai multe județe din țară-VIDEO

Cod galben și portocaliu prelungit de vânt puternic în București și în mai multe județe din țară-VIDEO

Cod galben și portocaliu prelungit de vânt puternic în București și în mai multe județe din țară-VIDEO
Sursa foto: FOTO: captură video/ Antena 3
24 Oct 2017   •   14:49

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat marți avertizările de vânt și ploi, astfel încât un număr de 14 județe vor fi vizate de un Cod galben până la ora 18:00, iar alte cinci până la ora 23:00, în timp ce Codul portocaliu afectează un număr de cinci județe, până la ora 18:00.

Potrivit meteorologilor, marți, în intervalul orar 12:30 — 18:00, va fi în vigoare avertizarea Cod galben în zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, unde se vor cumula cantități de apă pe arii extinse de peste 25 — 30 l/mp și izolat de 50 l/mp.

„Este o atenționare nowcasting de Cod galben de ploi și vânt valabilă pentru București până la ora 18.În București continuă să plouă iar temperaturile nu vor mai crește. Este cod portocaliu în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dâmbovița. Deja s-au acumulat cantități de apă de p la 40-70l/mp încă continuă să plouă iar pe arii exstinse vom avea între 25 — 30 l/mp și izolat de 50 l/mp ” a declarat meteorologul de serviciu Dinu Mărășoiu, la Antena 3.

De asemenea, se vor semnala ploi și în restul teritoriului, dar mai ales în jumătatea sudică a Olteniei, sud-vestul și centrul Munteniei și local în zona Carpaților Orientali, unde cantitățile de apă se vor situa între 15 și 20 l/mp.

La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitații mixte.

 

 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close