Antena 3 CNN Actualitate Cod portocaliu de ninsori pentru judeţul Caraş-Severin

Cod portocaliu de ninsori pentru judeţul Caraş-Severin

Cod portocaliu de ninsori pentru judeţul Caraş-Severin
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Dec 2012   •   12:31

Meteorologii au emis cod portcaliu de ninsori. Codul este valabil în judeţul Caraş-Severin, până la ora 14:15. Va ninge, iar vântul va bate cu putere.

În ţară, vremea va fi rece, izolat geroasă în primele ore în nord şi centru. Înnorările se vor accentua treptat şi, mai ales în a doua parte a zilei şi în cursul nopţii, vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare în zona de munte, în Banat, Crişana, Maramureş şi în jumătatea de nord a Moldovei şi mixte în Transilvania şi în Oltenia.

În zona montană şi în Banat cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

În restul teritoriului, pe arii restrânse vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în sudul şi sud-estul ţării, dar mai ales la munte şi în sudul Banatului, unde va viscoli temporar ninsoarea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, mai scăzute în depresiuni, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferică va fi în scădere cu deosebire în regiunile vestice.

În Bucureşti, vremea se va menţine rece. Cerul se va înnora, iar noaptea vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie. Vântul se va intensifica. Temperatura maximă va fi de 4-5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade. Presiunea atmosferică va fi în scădere.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close