Antena 3 CNN Actualitate Cod portocaliu de vânt puternic în trei județe din țară

Cod portocaliu de vânt puternic în trei județe din țară

Cod portocaliu de vânt puternic în trei județe din țară
Sursa foto: foto- Pexels
11 Mar 2019   •   08:50

Administraţia Naţionala de Meteorologie a emis luni dimineaţa două atenţionări Cod portocaliu de vânt puternic, care la rafală va atinge viteze de până la 140 km/h, valabile în zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ, precum şi în localităţi din judeţul Buzău.

De asemenea, meteorologii au instituit atenţionări nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului în opt judeţe.

Astfel, până la ora 10:00, în zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ, la o altitudine de peste 1.800 de metri, se va semnala vânt puternic cu viteze de 120 - 140 km/h la rafală. În localităţile Lopătari, Vintilă Vodă, Scorţoasa, Mânzăleşti, Bisoca, Saruleşti şi Chiliile din judeţul Buzău vântul va avea viteze la rafale de 110 - 130 km/h, trecător 140 km/h.

Până la ora 12:00, mai multe localităţi din judeţul Harghita şi zona joasă a judeţului Cluj se vor afla sub Cod galben de intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge viteze de 55 - 65 km/h, izolat 70 km/h, 

De asemenea, până la ora 10:00, vor fi fenomene similare în zona joasă din judeţele Suceava şi Neamţ, iar până la ora 9:00 în aceleaşi zone din Braşov, Alba, Covasna, Harghita şi Sibiu.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Până la ora 16:00 zona de munte din 27 de judeţe se află sub Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite, conform atenţionării emise duminică de ANM.

×
Subiecte în articol: cod portocaliu vant puternic judete tara
Parteneri
Lista completă cu măsurile fiscale și ce impact vor avea în 2023 şi 2024
x close