Antena 3 CNN Actualitate Cod portocaliu de furtuni şi ploi abundente, valabil în 19 județe din România

Cod portocaliu de furtuni şi ploi abundente, valabil în 19 județe din România

Meteorologii au emis, vineri, noi alerte meteo, de tip cod galben şi portocaliu. ANM anunță ploi torenţiale până sâmbătă dimineață. 19 județe se află sub avertizare Cod portocaliu de ploi ce depășesc 40 - 60 l/mp.

Cod portocaliu de furtuni şi ploi abundente, valabil în 19 județe din România
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    28 Mai 2021   •   14:01

Prima alertă de tip cod galben este valabilă în data de 28 mai, în intervalul 13.00 - 21.00 și anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului, cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei, local în Muntenia și în zona montană aferentă acestor regiuni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp.

Cod portocaliu de ploi abundente

Cea de-a doua alertă este valabilă în intervalul 28 mai, ora 13:00 – 28 mai, ora 21:00 și este o avertizare de tip cod portocaliu de ploi abundente.

În intervalul menționat, în județele Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani și Iași, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara,Gorj, Alba, Bacău și Prahova vor fi perioade cu ploi abundente, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40...60 l/mp.

Cod galben, valabil până sâmbătă dimineața

Cea de-a treia avertizare meteo este valabilă până în data din 28 mai, ora 21:00, până la 29 mai, ora 09:00.

În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei, precum și în zona de munte a județelor Harghita, Bacău, Covasna și Brașov, va continua să plouă, iar cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp.

×
Subiecte în articol: cod galben cod portocliu ploi furtuna
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close