Antena 3 Actualitate Cod portocaliu pe Dunăre, între Porţile de Fier şi Zimnicea, de sâmbătă dimineaţă

Cod portocaliu pe Dunăre, între Porţile de Fier şi Zimnicea, de sâmbătă dimineaţă

05 Apr 2013   •   14:09
Cod portocaliu pe Dunăre, între Porţile de Fier şi Zimnicea, de sâmbătă dimineaţă
Sursa foto: Foto: Agerpres

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu pe Dunăre, între Porţile de Fier şi Zimnicea, valabilă de sâmbătă, de la ora 6.00, iar pe braţele fluviului, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea a fost menţinut codul galben.
   
Codul portocaliu de inundaţii care se instituie de sâmbătă dimineaţă până în 12 aprilie, între Sucursala Hidrocentrale (SHEN) Porţile de Fier şi Zimnicea, va afecta judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
   
Codul galben este valabil de vineri, ora 15.00 şi până în 12 aprilie, la ora 18.00, pe tot sectorul românesc al Dunării, în aval de SHEN Porţile de Fier (sector îndiguit aval Gruia) şi pe braţele Dunării, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.
   
Hidrologii au atenţionat că în perioada avertizării vor fi înregistrate creşteri de debite şi niveluri, fiind posibile depăşiri ale cotelor de apărare.
   
Daniela Rădulescu, director la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, declara că debitul Dunării a atins joi 10.200 metri cubi pe secundă, dar că este posibil să crească, fiind de aşteptat ca Dunărea să atingă la intrarea în ţară un debit de 12.000 de metri cubi pe secundă. Valoarea medie multianuală a lunii aprilie este de 7.900 metri cubi pe secundă.
  
Pentru mai multe informaţii accesează meteoplus.antena3.ro×
Subiecte în articol: cod portocaliu de inundatii apa

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close