Antena 3 CNN Actualitate Informaţii de ultimă oră de la ANM. Cod portocaliu de vânt şi viscol până vineri seara

Informaţii de ultimă oră de la ANM. Cod portocaliu de vânt şi viscol până vineri seara

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat informaţiile referitoare la masa de aer rece care va afecta România în următoarele zile

Informaţii de ultimă oră de la ANM. Cod portocaliu de vânt şi viscol până vineri seara
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    11 Feb 2021   •   18:32

Astfel, ANM a transmis un avertizare cod portocaliu în intervalul de valabilitate: 11 februarie, ora 18:00 - 12 februarie, ora 18:00

Cod portocaliu de viscol şi vânt puternic până vineri seara

Potrivit ANM, zonele afectate sunt Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură. Aici vor avea loc intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă

În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110...130 km/h.

În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.

Cod galben de ger, de joi până luni dimineaţă, în toate regiunile

ANM informează că în intervalul de valabilitate 11 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00 va avea loc o răcire accentuată a vremii în toate regiunile.

În intervalul menționat, mai ales pe parcursul nopților și al dimineților, va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade. 

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade. Vremea va rămâne deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Cod galben de vânt puternic şi precipitaţii, de joi până vineri seară, în toate regiunile

Potrivit ANM, în intervaul de valabilitate: 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 18:00 vor avea loc intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării; ninsori temporar viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est.

Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori.

Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55...65 km/h și temporar peste 70...80 km/h, mai ales în centru, sud și est.

În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

ANM arată că intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova.

×
Subiecte în articol: cod portocaliu ANM
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close