Antena 3 CNN Actualitate Alertă meteo! Cod portocaliu de viscol în mai multe judeţe

Alertă meteo! Cod portocaliu de viscol în mai multe judeţe

Zonele montane din Argeș, Prahova și Dâmbovița sunt joi dimineața sub avertizare Cod portocaliu de viscol.

Alertă meteo! Cod portocaliu de viscol în mai multe judeţe
de Georgiana Adam    |    10 Dec 2020   •   08:20

Potrivit ANM; până la ora 10.00 este Cod galben în județele Bacău, Botoşani, Iași, zona joasă a județului Neamţ și în localitățile Huși, Stănilești, Duda-Epureni, Puiești, Codăești, Drânceni, Ivănești, Dragomirești, Zăpodeni, Solești, Băcești, Dumești, Iana, Voinești, Rebricea, Todirești, Pungești, Tăcuta, Ștefan cel Mare, Poienești, Bunești-Averești, Oșești, Pogana, Ivești, Miclești, Gherghești, Negrești, Delești, Tătărăni, Dănești, Gârceni, Boțești, Cozmești, Vulturești, Ferești, Coroiești, Arsura, Rafaila, Ciocani din județul Vaslui.

În aceste zone se vor semnala precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță, care vor depune polei.

Tot până la ora 10.00 sunt sub Cod galben zonele montane din județele Maramureş și Bistriţa-Năsăud, unde se va semnala vânt cu rafale ce vor depăși 70-90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Un alt Cod galben de ceață, care reduce vizibilitatea sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, este valabil în Teleorman până la ora 9.00.

De asemenea,în zonele de munte ale județelor Suceava și neamț este în vigoare, până la ora 8.00, o avertizare de vânt cu rafale de peste 90-100 km/h, temporar viscol și vizibilitate redusă.

Până la ora 7.30 este Cod portocaliu de vânt de peste 110-120 km/h și viscol puternic în zonele montane din Argeș, Prahova și Dâmbovița.

Avertizare Infotrafic: Polei, carosabil umed și ceață pe drumuri din țară

Centrul Infotrafic anunță că joi dimineața nu sunt drumuri blocate din cauza depunerilor de zăpadă, dar că pe multe șosele carosabilul este umed, iar în unele zone s-a depus polei sau este ceață.

Centrul Iinfotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că joi dimineață pe Autostrada A1 București-Pitești carosabilul este umed, sunt precipitații sub formă de ploaie, fără depunere de polei, pe tronsoanele kilometrice 11 - 49 și 86 - 110.

Pe Autostrada A2 București – Constanta și Autostrada A4 Ovidiu – Agigea se înregistrează ploaie ușoară, fără depuneri de polei pe întreg tronsonul A2 și A4, dar cu vizibilitate sub 100 metri între km 105 – 212 și pe A4.

De asemenea, pe Autostrada A3 București-Ploiești este ploaie ușoară, fără depuneri de polei, cu vizibilitate bună.

Pe DN 1 București – Brașov carosabilul este umed, se înregistrează lapoviță în zona montană, iar între Cluj-Napoca și Oradea este polei între km 542 – 550, în zona localității Poieni, județul Cluj.

De asemenea, DN 1A Ploiești – Cheia – Brașov este acoperit cu zăpadă frământata de 0-1 cm, în zona Cheia. Pe DN 3 Călărași – București se înregistrează ceață care reduce vizibilitatea pe alocuri sub 50 metri între localitățile Lehliu-Gară și Fundulea.

Plouă pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu și ninge pe DN 67C între Rânca și Novaci, cu depunere de polei între Șugag și Oașa.

×
Subiecte în articol: viscol ANM
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close