Antena 3 CNN Actualitate Furtuni şi ploi torenţiale în aproape toată ţara! Cod galben şi portocaliu de vreme rea până vineri

Furtuni şi ploi torenţiale în aproape toată ţara! Cod galben şi portocaliu de vreme rea până vineri

Furtunile şi ploile torenţiale au făcut ravagii în judeţele din Moldova. În Iaşi sistemul de canalizare a cedat din cauza cantităţilor mari de apă căzute într-un timp foarte scurt, iar în Vaslui o viitură puternică a măturat zona industrială a oraşului.

Furtuni şi ploi torenţiale în aproape toată ţara! Cod galben şi portocaliu de vreme rea până vineri
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    08 Oct 2020   •   16:38

În Iaşi a plouat în câteva ore cât pentru două luni, străzile au fost inundate, iar sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă şuvoaielor de apă şi a cedat. A fost urgie şi în judeţul Vaslui, pe Drumul Naţional 2F, şoseaua care leagă Vaslui de Bacău.

Torenţii au inundat Drumul Naţional 2F, care face legătura cu oraşul Bacău. Ploi puternice au fost şi în Capitală, iar meteorlogii au emis avertizări cod galben şi portocaliu valabile până vineri.

Drumul a fost acoperit de torenţii căzuţi de pe dealuri, iar şoferii au rămas captivi în maşinile lor.

Cei mai mulţi şoferi au fost nevoiti sa astepte să se oprească ploaia pentru a-şi putea continua drumul.

Din cauza ploii torenţiale, în judeţul Vaslui s-a produs un accident rutier grav, pe raza comunei Muntenii de jos în care au fost implicate două autoturisme şi un tir.

Şuvoaile de apă au intrat şi în gospodăriile oamenilor şi într-un magazin , iar pompierii au fost chemaţi la faţa locului pentru a evacua apa cu motopompele.

De altfel, meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben şi portocaliu pentru zona de nord-est şi de sud a ţării.

Meteorologii spun că, începând de sâmbătă, vom scăpa de ploi, iar temperaturile vor creşte din nou.

×
Subiecte în articol: furtuni ploi torentiale cod galben
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close