Antena 3 CNN Actualitate Cod roșu de caniculă. Maximele vor ajunge până la 41 de grade Celsius

Cod roșu de caniculă. Maximele vor ajunge până la 41 de grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat codurile de caniculă, iar astfel a fost emisă o avertizare de tip cod roșu, valabilă în intervalul 24 - 25 iunie.

Cod roșu de caniculă. Maximele vor ajunge până la 41 de grade Celsius
Sursa foto: Agerpres
de Maria Zărnescu    |    23 Iun 2021   •   10:42

Zonele afectate sunt județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș, iar fenomenele anunțate de meteorologi sunt temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat.

Joi și vineri (24 și 25 iunie) în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei.

Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20...24 de grade.

Cod portocaliu în Oltenia și Transilvania

În același interval, meteorologii au anunțat cod portocaliu în Oltenia și Transilvania. Maximele resimțite vor ajunge până la 38 de grade Celsius.

Joi și vineri (24 și 25 iunie) în sud-vestul și centrul țării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35...37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20...22 de grade, anunță ANM.

Cod galben de caniculă în restul țării

În intervalul 24 - 25 iunie, se vor înregistra temperaturi caniculare și în restul țării.

În zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

×
Parteneri
Horoscop 29 septembrie 2023. Norocoşii zilei
x close