Antena 3 CNN Actualitate Grecia, primul cod roşu de caniculă din această vară. Maxime de 45 de grade şi risc de incendii

Grecia, primul cod roşu de caniculă din această vară. Maxime de 45 de grade şi risc de incendii

Ministerul Român de Externe a emis o alertă de călătorie pentru românii care sunt în vacanță în Grecia. Autoritățile elene anunță că riscul incendiilor este extrem de ridicat.

de Claudia Popovici    |    12 Iul 2023   •   16:47

Meteorologii din Grecia au emis primul cod roşu de caniculă din această vară. Sunt aşteptate maxime ce pot atinge și 45°C la umbră. 

"Autoritățile elene a emis și o avertizare privind creșterea riscului apariției incendiilor forestiere, producerea acesta fiind favorizate și de temperaturile ridicate. Un grad sporit de risc, de asemenea, este și lipsa umidității și combustibililor natural, adică crengile, vegetațiile, frunzele, acele de pin uscate și existența condițiilor de propagare rapidă a unor potențiale focare din Grecia din cauza intensificării vitezei vântului.

Citeşte şi: "Cupola de foc" cuprinde România. Unde va fi caniculă insuportabilă | Şefa ANM, anunţ de ultim moment

Legislația elenă, de asemenea atenție, interzice și sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei și care poate duce la un incendiu", a spus Veronica Todor, corespondentul Antena 3 CNN în Grecia

×
Subiecte în articol: cod roşu canicula Grecia
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close