Antena 3 CNN Actualitate Cod roșu de inundații pe râuri din trei județe

Cod roșu de inundații pe râuri din trei județe

Cod roșu de inundații pe râuri din trei județe
10 Iul 2018   •   12:01

UPDATE. Aproximativ 70 de persoane sunt evacuate la această oră în localitatea Băbeni din judeţul Vâlcea, după ce apele Bistriţei au ieşit din matcă. Zona este sub COD ROŞU de inundatii din cauza ploilor abundente din ultimele ore. Specialiştii avertizează că există pericol uriaş de viituri în localităţile de pe malul râurilor Olteţ, Cerna şi Olt, în judetele Vâlcea, Gorj şi Argeş.

 

IGSU a instituit Cod Roşu privind scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie, niveluri, cu depăşiri ale cotelor de pericol, în bazinele hidrografice ale râurilor Olteţ, Cerna şi Olt, în intervalul orar 9,30-20,00.

Autorităţile solicită populaţiei să ia măsuri de autoprotecţie şi să semnaleze urgenţele la 112.

"Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, vă informează despre instituirea Codului Roşu privind scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie, niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol, în bazinele hidrografice ale râurilor Olteţ, Cerna şi Olt, în intervalul orar 9,30- 20,00, pe raza judeţelor Argeş, Gorj şi Vâlcea", informează un comunicat al IGSU transmis marţi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: judete rauri inundatii cod rosu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close