Antena 3 Actualitate Cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinul BegaPoienilor, judeţul Timiş

Cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinul BegaPoienilor, judeţul Timiş

23 Iun 2019   •   19:28
Cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinul BegaPoienilor, judeţul Timiş

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit Cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Bega Poienilor, judeţul Timiş, şi Cod portocaliu pe râuri mici din judeţele Hunedoara, Timiş şi Arad.

Potrivit hidrologilor, până la ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Bega Poienilor, judeţul Timiş.

"Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Bega Poienilor - bazin superior", avertizează INHGA.

De asemenea, până luni la ora 2:00, va fi Cod portocaliu pe râuri mici din judeţele Hunedoara, Timiş şi Arad. Astfel, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinul hidrografic afluenţii Mureşului aval S.H. Brănişca, judeţele Hunedoara, Timiş şi Arad.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close