Antena 3 CNN Actualitate Cod ROŞU de inundaţii. Vezi zonele afectate

Cod ROŞU de inundaţii. Vezi zonele afectate

Cod ROŞU de inundaţii. Vezi zonele afectate
Sursa foto: foto: Mediafax Foto
11 Iun 2012   •   19:25

Cod roşu de inundaţii pe râul Bega, în judeţul Timiş. Pe sectorul Făget-Balinţ, există riscul de viituri în această noapte. Zeci de locuinţe din această zonă au fost deja inundate, sute de persoane au rămas izolate iar drumurile au fost măturate de ape.

Furtunile au facut ravagii în Timiş. Ploaia torenţială a căzut în reprize iar apoi viitura a măturat tot ce i-a stat în cale. Peste 50 de persoane au fost evacuate din faţa viiturii de pe râul Bega, iar trei localitaţi au rămas izolate. Câteva drumuri de acces au fost blocate din cauza bolovanilor şi deşeurilor aduse de ape.

"Aşteptăm să scadă nivelul apei ca firma de construcţii să poată interveni pentru a remedia drumul şi a-i scoate din izolare pe cetăţenii de acolo" a declarat Eugen Dogariu, prefectul de Timiş.

Pompierii au intervenit cu motopompe şi utilaje speciale pentru consolidarea digului din zona localităţii Balinţ, pentru a preveni revărsarea râului Bega.

"Au fost evacuate 54 de persoane şi 100 animale, am desecat apa din gospodării, au fost izolate localităţile din cauza malului şi grohotişului", a declarat Mihai Benga, şeful ISU Timiş.

În localitatea Fărăşeşti locuiesc 260 de persoane. Oamenii nu au curent electric şi sunt complet izolaţi încă de ieri seară.
           
În Hunedoara, zeci de gospodării şi terenuri agricole, au fost inundate iar 27 de localităţi au rămas fără energie electrică. În plus, traficul rutier şi feroviar între Deva şi Arad a fost blocat mai bine de 10 ore.

Viitura a fost atât de puternică încât a rupt bucăţi din asfaltul de pe DN7 şi chiar gardurile de beton ale unor gospodării. 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close