Antena 3 CNN Actualitate Cod Roşu de vijelii în Ungaria şi Polonia. În România, Codul Galben de ploi şi vânt a intrat în vigoare

Cod Roşu de vijelii în Ungaria şi Polonia. În România, Codul Galben de ploi şi vânt a intrat în vigoare

Cod Roşu de vijelii în Ungaria şi Polonia. În România, Codul Galben de ploi şi vânt a intrat în vigoare
15 Mai 2010   •   14:56

Cod Roşu de vijelii în Ungaria şi Polonia. În România, codul galben de ploi şi vânt, valabil pentru 35 de judeţe şi Bucureşti, a intrat în vigoare la ora 14:00. La această oră, plouă în Timişoara, Craiova, Târgu-Jiu, Reşiţa şi Drobeta Turnu Severin. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată începând din vestul si sud-vestul tării, apoi si în restul teritoriului.

Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului si cu aspect de vijelie si grindină. Cantitătile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi mai ales în Banat, Oltenia, precum şi în zonele de deal şi de munte din restul teritoriului, izolat 50 l/mp.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) avertizează că, începând cu ora 15, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie cu efect de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe unele râuri din bazinele: Timiş (bazin superior), Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu-amonte Podari şi afluenţi, Olt mijlociu şi afluenţii săi din bazinul inferior şi pe râurile din bazinele superioare ale Argeşului, Ialomiţei şi Buzăului.

Avertizările se referă la cursurile de ape aferente judeţelor: Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Sibiu, Braşov, Covasna, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cod galben hidrologi rauri inundatii
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close