Antena 3 CNN Actualitate Cod roşu. Prăbuşire controlată la salina de la Ocnele Mari (VIDEO)

Cod roşu. Prăbuşire controlată la salina de la Ocnele Mari (VIDEO)

Cod roşu. Prăbuşire controlată la salina de la Ocnele Mari (VIDEO)
Sursa foto: Ocnele Mari
08 Aug 2009   •   09:59

Cod roşu la salina de la Ocnele Mari din judeţul Vâlcea, unde au fost demarate procedurile de prăbuşire controlată a plafonului unei caverne pe o suprafaţă totală estimată la 2.000 de metri pătraţi. Două familii au fost evacuate deja din zona de risc.

"S-a instituit cod roşu şi s-a decis evacuarea a două familii din apropierea salinei unde are loc operaţiunea de prăbuşire controlată. Este o acţiune de durată, iar aceasta este prima măsură, practic a avut loc o autoevacuare a celor două familii, care vor fi cazate în tabăra special amenajată de autorităţi la Ocniţa. Zona a fost izolată şi închisă, iar la faţa locului sunt pompieri, jandarmi şi specialişti geologi care supraveghează fenomenul, situaţia fiind sub control", a declarat Cătălin Ion Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, pentru Mediafax.

Alte şapte familii locuiesc în apropierea salinei dezafectate, însă, conform prefectului judeţului Vâlcea, Remus Grigorescu, evacuarea acestora nu este o urgenţă.

Întreaga zonă a fost izolată de jandarmi, poliţişti şi pompieri militari. Autorităţile estimează că lucrările vor dupa aproximativ trei ? patru luni. Din cantitatea de saramură totală care va fi eliberată din subteran, o parte va fi preluată în lacul de acumulare construit în urmă cu şapte ani, iar cealaltă parte va fi preluată şi utilizată în fluxul tehnologic de Uzina de Sodă Govora şi de Combinatul Oltchim.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cod rosu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close