Antena 3 CNN Actualitate Alertă de la ANM! E cod roșu de viscol. Rafale de vânt de 180 de kilometri pe oră

Alertă de la ANM! E cod roșu de viscol. Rafale de vânt de 180 de kilometri pe oră

Meteorologii au emis, luni dimineață, o avertizare nowcasting cod roșu de vânt pentru zona de munte a județelor Suceava și Neamț.

Alertă de la ANM! E cod roșu de viscol. Rafale de vânt de 180 de kilometri pe oră
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    24 Feb 2020   •   08:57

Până la ora 11:00, în zona de munte a județelor Suceava și Neamț se anunță intensificări puternice ale vântului cu viteze de 140-150 km/h și ninsoare puternic viscolită.

Cod roșu de vânt puternic la munte

Este în vigoare o avertizare cod roșu de vânt puternic la munte în Carpații Meridionali și de Curbură, de luni ora 2.00 până la ora 18.00.

Vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140-180 km/h, spulberând puternic zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii spre zero.

În restul zonelor vântul va sufla, în general, cu 55-70 km/h, viteze mai mari urmând a se înregistra în Moldova şi nordul Dobrogei, temporar peste 80-100 km/h, iar în primele ore şi în Transilvania, în jurul a 80-90 km/h. Cerul va fi temporar noros. În zona montanã, în special la altitudini mari, va ninge viscolit diminuând semnificativ vizibilitatea; în restul teritoriului pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii slabe -predominat sub formã de ploaie în nord-vest şi în centru şi ploi în rest.

Regimul termic va fi caracterizat de valori, în marea lor majoritate, peste cele normale ale perioadei, cu maxime ce se vor încadra între 6 şi 16 grade.

×
Subiecte în articol: munte viscol cod rosu
Parteneri
Bugete record la stat pentru casă şi maşină. Anunțul ministrului Mediului
x close