Antena 3 CNN Actualitate Cod roşu în tot vestul ţării! Imagini cu judeţele devastate de furtuna puternică | Un fulger a lovit o fermă și a provocat un incendiu

Cod roşu în tot vestul ţării! Imagini cu judeţele devastate de furtuna puternică | Un fulger a lovit o fermă și a provocat un incendiu

O furtună extrem de puternică a lovit judeţele de la graniţa de vest a ţării: Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Bihor. O fermă a fost lovită de fulger, au căzut zeci de copaci iar mai multe gospodării au fost inundate. Un cod roşu de inundaţii a fost emis de hidrologi până la miezul nopţii în urma acestor precipitaţii abundente.

Cod roşu în tot vestul ţării! Imagini cu judeţele devastate de furtuna puternică | Un fulger a lovit o fermă și a provocat un incendiu
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iul 2022   •   18:52

 Nici codul roşu de furtună nu a fost ridicat şi rămâne în vigoare până la ora 20.

În Timiș, furtuna le-a dat deja mari bătăi de cap pompierilor ISU. Au avut 5 intervenții, cauzate de copaci și crengi doborâte de vijelie.

Aceştia au trebuit să intervină pentru evacuarea apei din beciul unei case.

În comuna Liebling, un fulger a lovit o fermă și a provocat un incendiu

Primarul a declarat că toate vacile care se aflau în fermă au fost evacuate, fără ca vreun animal să fie rănit.

Și în Arad, vântul violent, de aproape 100 de kilometri pe oră a doborât 6 arbori și a blocat astfel mai multe puncte de trecere.

În Caraș-Severin a plouat torențial și precipitațiile vor continua. 

Se așteaptă acumulări de apă care să depășească 60 de litri pe metru pătrat.

Codul roșu va rămâne în vigoare până la ora 2

Alte peste 20 de județe se află sub avertizarea de cod portocaliu până mâine dimineață la ora 10.

Potrivit Mediafax, cod roşu de ploi este şi în judeţul Suceava, unde meteorologii au instituit cod roșu de ploi în mai multe localități.

Avertizarea este valabilă sâmbătă, până la ora 19.30.

Ploi abundente vor fi în localitățile Marginea, Arbore, Frasin, Stulpicani, Ostra, Crucea și Sucevița din județul Suceava.

Meteorologii vorbesc despre „averse torențiale care vor acumula peste 40 l/mp, frecvente descărcări electrice și grindină”.

În zona avertizată s-au acumulat deja cantități de apă de peste 50 l/mp, mai spun meteorologii.

Totodată, hidrologii avertizează că riscul privind producerea unor inundații este foarte mare în județul Vrancea și au emis o avertizare cod roșu.

În avertizare scrie că din cauza „precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Putna – bazin amonte S.H.Tulnici, județul Vrancea”.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Putna, în amonte de Lepșa.

Avertizarea este în vigoare sâmbătă, până la miezul nopții.

×
Subiecte în articol: cod rosu ploi furtuna vijelie fulger ferma
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close