Antena 3 CNN Actualitate Cod roşu de viscol puternic în mai multe județe din țară și drumuri închise | CNAIR: ”Nu tranzitați acele zone”

Cod roşu de viscol puternic în mai multe județe din țară și drumuri închise | CNAIR: ”Nu tranzitați acele zone”

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, a avut o intervenție, în direct la Antena 3 CNN, în care a vorbit despre situația de pe șoselele din țară și care sunt sectoarele de drum închise, din cauza viscolului puternic.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Noi 2023   •   08:41

Update 08:10. Trafic închis pe Autostrada A2 București-Constanța

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația rutieră este închisă pe A2 București - Constanța, tronson kilometric 35 -144, între localitățile Fundulea și Fetești.

Drumuri închise circulației la ora 08.00, în județul Constanța:
-DN38
-DN3
-DN22A
-DN22
-DN2C
-Toate drumurile județene
-55 localițăți nu sunt alimentate cu energie electrică (se lucrează pentru remediere)
-11 localități fără alimentare cu apă
-24 trenuri anulate
”Vã rugăm să țineți cont de următoarele recomandări :
 Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. 
 Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
 Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților”, transmit autoritățile.

Buzău

Drumuri inchise: DN 2 C Costești- Slobozia, DN22 Râmnicu Sărat - Băile, DN 2B între Buzău și Vizireni, Dn2 e85 între Buzău și Râmnicu Sărat.

Galați

Din cauza cantității mari de zăpadă și a viscolului puternic, s-a decis, începând cu ora 9.00, închiderea circulației rutiere pe DN 24 D, sectorul cuprins între intersecția cu DN 26 - limita cu județul Vaslui.

Tulcea 

8 sectoare de drumuri naționale și județene erau închise circulației publice pe raza Județului Tulcea

- DN 22A - CIUCUROVA TOPOLOG - LIMITĂ CU JUD. CONSTANȚA 
- DN 22D - HORIA - POPASUL CERBULUI 
- DN 22D - CIUCUROVA - 2 CANTOANE. 
- DN 22  - TULCEA - BAIA - LIMITĂ CU JUD. CONSTANȚA 
- DN 22D - MĂCIN - CERNA - HORIA 
- DJ TULCEA - AGIGHIOL 
- DN 22A - CATALOI -CIUCUROVA
- DN 22  - SMÂRDAN MĂCIN
- DN 22F - NALBANT HORIA 
- DN 22E - GARVĂN - I.C. BRĂTIANU 

”Din cauza viscolului care a produs o vizibilitate redusă, circulația nu se mai poate desfășura în siguranță pe cel puțin zece sectoare de drum. Ca atare, am luat decizia închiderii acestor sectoare de drum, prin revenirea după ce va trece fenomenul meteorologic. 

Trebuie să vă spun că inclusiv la Buzău, unde avem acest fenomen, acest viscol care reduce vizibilitatea, utilajele nu mai văd drumul. Avem două utilaje care efectiv au fost la un pas să intre în șant. În buzău, am închis o parte din drumuri. De asemenea, am închis în Constanța, în Tulcea și în Brăila”, a precizat Alin Șerbănesc, purtător de cuvânt CNAIR, în direct la Antena 3 CNN.

”Să nu tranziteze acele zone”

Fenomenul este de natură să pună în pericol viața celor care circulă, tocmai de aceea îi rugăm să nu tranziteze acele zone. Să se stocheze în zone sigure până va trece acest fenomen.

Am apelat și la ajutorul poliției pentru cei care sunt acum pe drum și să îi ducă în zone sigure, însemnând parcări, benzinării, astfel încât, imediat cum se încheie acest episod de viscol, să putem interveni să deszăpezim drum și după care oamenii să-și reia în siguranță drumul.

Nu avem persoane blocate. Cei care sunt în trafic fie au fost redirecționați spre zone sigure, fie sunt însoțiți de poliție și de utilaje spre zone sigure”, a mai precizat Alin Șerbănesc, purtător de cuvânt CNAIR, în direct la Antena 3 CNN

Drumuri închise în mai multe județe din țară, din cauza viscolului puternic 

Mai multe autovehicule au rămas înzăpezite pe şoselele din judeţul Constanţa, 17 copaci s-au prăbuşit, iar acoperişurile a două case au fost smulse de vijelie, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele ore, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea, în urma unei centralizări făcute duminică, la ora 6,00.

Din cauza ninsorii şi a vizibilităţii reduse, zăpada fiind viscolită, sunt închise circulaţiei rutiere trei drumuri naţionale: DN 22A Hârşova - Saraiu; DN 2A Mihail Kogălniceanu - Hârşova şi DN 22 Lumina - Tulcea.

De asemenea, toate drumurile judeţene din Constanţa au fost închise, începând cu ora 6,30, a anunţat societatea Drumuri Judeţene Constanţa.

Au fost mobilizaţi peste 60 de drumari care intervin cu circa 30 de utilaje.

Conform ISU, pompierii au executat, până la ora 6,00, peste 30 de misiuni: 17 copaci degajaţi, două autoturisme avariate, două acoperişuri smulse, două microbuze înzăpezite, o cisternă înzăpezită, şapte autoturisme înzăpezite, alte situaţii.

În această dimineaţă, dispeceratul ISU "Dobrogea" al judeţului Constanţa a înregistrat peste 50 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112, cetăţenii semnalând diverse situaţii de urgenţă.

Peste o sută de pompieri se află pe teren, cu 20 de mijloace tehnice, pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună, fiind susţinuţi de echipaje ale altor autorităţi.

Circulaţia autovehiculelor pe şase sectoare de drumuri naţionale şi judeţene din Tulcea este suspendată duminică dimineaţa, din cauza viscolului, a zăpezii depuse pe carosabil şi a gradului redus de vizibilitate, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Cele şase sectoare de drumuri sunt Ciucurova-Topolog-limită cu judeţul Constanţa de pe DN 22A, Horia-Popasul Cerbului de pe DN 22D, Ciucurova-2 Cantoane, DN 22D, Baia-limită cu judeţul Constanţa, DN 22, Măcin-Cerna-Horia, DN 22D, respectiv Tulcea-Agighiol, DJ 222.

"Pe sectoarele de drum se intervine cu utilaje, însă din cauza viscolului vizibilitatea în acea zonă este zero. Până la ora 10,00, judeţul Tulcea se află sub o atenţionare cod roşu de vânt. Se vor înregistra intensificări ale vântului care vor depăşi 100 de kilometri pe oră", a precizat ISU Delta Tulcea.

×
Subiecte în articol: cod roșu de viscol
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close