Antena 3 CNN Actualitate Codrin Ştefănescu: Descentralizarea este un fel de rupere de comunism

Codrin Ştefănescu: Descentralizarea este un fel de rupere de comunism

Codrin Ştefănescu: Descentralizarea este un fel de rupere de comunism
de S.T.    |    19 Noi 2013   •   19:36

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat, marţi, în emisiunea "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu", că proiectul privind descentralizarea adoptată prin angajarea răspunderii reprezintă o scurtare a lanţului de decizie.

"Descentralizarea pe care am promis-o în campania electorală este un fel de rupere de comunism. Este o sabotare a birocraţiei de până acum, o scurtare a lanţului de decizie. Noi voiam să facem toate lucrurile astea printr-un referendum, printr-o modificarea a Constituţiei, dar Curtea Constituţională ne-a interzis.(...) Prin urmare, s-au făcut de atunci, de când ne-a interzis Curtea Constituţională referendum, tot felul de întâlniri cu preşedinţii de Consilii Judeţene, cu primari, cu toată lumea din administraţie s-a făcut acest proiect, iar astăzi guvernul şi-a asumat răspunderea pe acest proiect", a spus Codrin Ştefănescu.

"Orice am fi făcut, dacă era o dezbatere parlamentară, cu siguranţă domnul de la Cotroceni prin tot felul de oameni făcea în aşa fel încât să bage nişte beţe în roate", a completat Codrin Ştefănescu.

Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului pentru proiectul descentralizării.

În şedinţa extraordinară de marţi, Executivul a adoptat proiectul de lege privind descentralizarea cu 568 de amendamente din cele 2.040 depuse de parlamentarii, a declarat Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu".

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close