Antena 3 CNN Actualitate Codul Galben de caniculă, prelungit cu 24 de ore. În jumătatea vestică se anunţă ploi torenţiale şi vijelii

Codul Galben de caniculă, prelungit cu 24 de ore. În jumătatea vestică se anunţă ploi torenţiale şi vijelii

Codul Galben de caniculă, prelungit cu 24 de ore. În jumătatea vestică se anunţă ploi torenţiale şi vijelii
Sursa foto: Foto: meteoplus.ro
16 Aug 2010   •   09:02

Meteorologii au prelungit, luni dimineaţă, atenţionarea Cod Galben de caniculă şi disconfort termic. Aceasta este valabilă şi astăzi, 16 august, în toate judeţele din România. În jumătatea vestică a ţării se anunţă, însă, şi ploi torenţiale şi vijelii, care se vor amplifica spre seară.

"Vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiază, în cea mai mare parte a ţării, iar indicele de confort termic ITU se va situa peste pragul critic de 80. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în sudul şi estul Munteniei, în sudul Moldovei şi al Olteniei, precum şi în partea continentală a Dobrogei, unde vor fi valori de 37...38 de grade", se arată în atenţionarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

"În jumătatea de vest a ţării vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină, iar spre seară şi în cursul nopţii fenomenele vor fi în amplificare", mai precizează meteorologii.

Pentru informaţii complete despre avertizări şi starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close