Antena 3 CNN Actualitate Codul galben de furtuni a dezlănţuit urgia. Zeci de gospodării au fost inundate, iar acoperişurile blocurilor erau aruncate în aer de vânt

Codul galben de furtuni a dezlănţuit urgia. Zeci de gospodării au fost inundate, iar acoperişurile blocurilor erau aruncate în aer de vânt

Codul galben de furtuni a dezlănţuit urgia. Zeci de gospodării au fost inundate, iar acoperişurile blocurilor erau aruncate în aer de vânt
de O.P.    |    23 Mai 2012   •   05:31

Mai multe gospodării din Caraş-Severin au fost inundate în urma ploilor abundente care au căzut ore în şir. Pe lângă case distruse, furtunile din sudul şi vestul ţării au provocat şi alte pagube. În Drobeta Turnu Severin, patru maşini au fost avariate, după ce au căzut peste ele bucăţi mari din acoperişul unui bloc. Codul galben de vreme rea a expirat în această noapte la ora 3.

După ce a plouat aproape toată ziua, mai multe gospodării din oraşul Bocşa, au fost inundate. Locuitorii şi-au scos pe ferestre copiii şi bunurile după care au pus saci cu nisip la uşi şi au încercat să scoată apa cu ajutorul pompierilor.

În Drobeta Turnu Severin, o maşină a fost distrusă aproape în totalitate şi alte 3 au fost uşor avariate, după ce acoperişul unui bloc proaspăt reabilitat a fost smuls de vânt şi s-a prăbuşit peste maşinile din parcare.

Oamenii au auzit o bubuitură şi când au ieşit, au văzut dezastrul. Unii dintre ei nu aveau maşinile asigurate, aşa că vor fi nevoiţi să plătească  reparaţiile.

Blocul fusese reabilitat cu 3 luni în urmă, dar cu toate astea acoperişul s-a desprins imediat, la prima pală de vânt. Au fost chemaţi pompierii, dar intervenţia lor a fost îngreunată de vântul puternic. Oricând exista riscul să se desprindă alte bucăţi din acoperiş.

Codul galben de ploi şi vijelii a expirat la ora 3, dar ploile vor mai continua în vestul ţării şi pe parcursul zilei de astăzi.




×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close