Antena 3 CNN Actualitate Codul Galben de ploi şi viscol a fost actualizat. Vezi zonele afectate şi prognoza meteo

Codul Galben de ploi şi viscol a fost actualizat. Vezi zonele afectate şi prognoza meteo

Codul Galben de ploi şi viscol a fost actualizat. Vezi zonele afectate şi prognoza meteo
Sursa foto: harta
11 Feb 2010   •   09:33

Atenţionarea meteorologică de ploi şi viscol a fost actualizată de Administraţia Natională de Meteorologie. Pe parcursul zilei de 11 februarie, vor fi precipitaţii mai însemnate cantitativ (local peste 25 l/mp) în nordul Munteniei şi în sudul Moldovei, zone unde vor predomina ploile, precum şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde la altitudini de peste 1500 m vor fi mai ales ninsori.
 
Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de 80...90 km/h, în Dobrogea si în sudul Transilvaniei, cu viteze de până la 50...60 km/h.

Atenţionarea este valabilă joi, 11 februarie, între orele 08.00 -20.00.


PROGNOZA METEO PENTRU JOI, 11 FEBRUARIE
În ţară, vremea va fi închisă. Vor cădea precipitaţii în toate regiunile, pe arii mai extinse în cele estice. În zonele montane şi în nordul Moldovei acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în restul zonelor vor predomina ploile.
Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp local în Muntenia, în special în partea de nord a regiunii şi pe arii restrânse în Moldova, iar în Carpaţii Meridionali şi Orientali se vor cumula izolat peste 30 ... 35 l/mp. Vântul va mai prezenta intensificări în estul şi în sud-estul teritoriului, precum şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade, iar cele minime între - 4 şi 4 grade.
În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Vântul va mai avea unele intensificări în prima parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 5 ... 6 grade, iar cea minimă de 0 ... 1 grad. Presiunea atmosferica va creste.
La munte, vremea va fi închisă şi vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi lapoviţă. Cantitătile de apa vor cumula izolat 30 ... 35 l/mp în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali. Vântul va mai prezenta intensificări. Temperatura aerului
va creşte uşor faţă de ziua precedentă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ploi cod galben prognoza meteo
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close