Antena 3 CNN Actualitate Codul Galben intră în vigoare: În unele zone, ninsorile au creat deja probleme. Vezi prognoza meteo

Codul Galben intră în vigoare: În unele zone, ninsorile au creat deja probleme. Vezi prognoza meteo

Codul Galben intră în vigoare: În unele zone, ninsorile au creat deja probleme. Vezi prognoza meteo
01 Feb 2010   •   08:47

12 ore de Cod Galben de ninsori îi aşteaptă, de astăzi până mâine la ora 3:00, pe locuitorii din sud-estul ţării. Mai exact, este vorba despre judeţele Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Iarna a revenit deja în unele zone. În Banat, zeci de maşini au rămas blocate în nămeţi, iar tamponările şi nervii au fost la ordinea zilei.

În ultimele ore a nins puternic în nordul ţării. În Pasul Tihuţa, dintre Bistriţa-Năsăud şi Suceava, la aproape 1.500 de metri înălţime, traversarea muntelui a pus probleme chiar şi maşinilor echipate de iarnă.

Pe Drumul Naţional 17 s-a circulat greu toată noaptea, chiar dacă echipele de deszăpezire au ieşit la treabă.

Situaţia a fost mai gravă în Semenic. Drumurile din Banat s-au transformat în patinoare, iar tamponările nu au lipsit. Pentru că utilajele de deszăpezire nu şi-au făcut apariţia, unii şoferi şi-au abandonat maşinile ori s-au întors la cabane.

Meteorologii nu au veşti bune nici pentru zilele următoare. Potrivit acestora, vremea se va menţine rece în majoritatea regiunilor.

Atenţionarea Cod Galben de ninsori pentru sud-estul României a fost emisă sâmbătă de către Administraţia Naţională de Meteorologie. Aceasta este valabilă în perioada 1 februarie, ora 15:00 - 2 februarie, ora 03:00. Judeţele vizate sunt Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi.

În intervalul menţionat, în sud-estul ţării vor fi precipitaţii, predominant ninsori. În Dobrogea, Bărăgan şi Lunca Dunării vântul se va intensifica treptat, atingând la rafală 50 - 60 km/h.





PROGNOZA METEO PENTRU MARŢI, 2 FEBRUARIE

În ţară, vremea va deveni geroasã noaptea în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros şi va ninge local în nord-vestul ţãrii şi izolat în restul teritoriului. Vântul va prezenta intensificãri în regiunile sud-estice şi în zona înaltã de munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -13 şi -5 grade.

Dimineaţa şi noaptea în zonele joase vor fi condiţii de ceaţã cu chiciurã. Presiunea atmosferica va continua sa creasca usor.

În Bucureşti, vremea va deveni geroasã noaptea. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat.
Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimã va fi de -11 ... -10 grade.
Spre dimineaţã vor fi condiţii de ceaţã. Presiunea atmosferică va continua să crească uşor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vreme ninsoare cod galben prognoza meteo
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close