Antena 3 Actualitate Codul Portocaliu de inundaţii a fost prelungit. Află care sunt râurile vizate

Codul Portocaliu de inundaţii a fost prelungit. Află care sunt râurile vizate

31 Mai 2012   •   10:22
Codul Portocaliu de inundaţii a fost prelungit. Află care sunt râurile vizate
Sursa foto: Foto: Agerpres

Codul Portocaliu de inundaţii a fost prelungit de hidrologi. Avertizarea este valabilă pentru râul Negru din judeţul Covasna şi pentru râul Olt.

Pe râul Negru, codul portocaliu este valabil până azi la ora 18.00, iar pe Olt, până vineri la ora 10.00.

De asemenea, codul galben de inundaţii a fost prelungit până vineri dimineaţă pe râurile din bazinele hidrografice Olt, pe sectorul Tomeşti - Feldioara (în judeţele Harghita, Covasna şi Braşov), pe cursul inferior al Râmnicului Sarat (judeţul Vrancea), iar începând de joi, ora 18.000, şi pe cursul inferior al râului Negru (judeţul Covasna).

Potrivit hidrologilor, cotele de atenţie se pot atinge şi pe alte râuri mici din zonele de deal şi de munte, din alte bazine hidrografice, având în vedere prognoza meteorologică ce indică posibilitatea producerii de precipitaţii sub formă de aversă, care izolat pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat.Ploile abundente din ultimele zile şi riscul de inundaţii l-au determinat pe premier să ia măsurile necesare referitoare pentru decretarea stării de alertă în şase localităţi din judeţul Vrancea.

Pericolul de inundaţii este iminent pe mai multe râuri.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close