Antena 3 CNN Actualitate Codul Rutier 2022. Ce amendă primești dacă mașina elimină mai multe noxe decât limita legală

Codul Rutier 2022. Ce amendă primești dacă mașina elimină mai multe noxe decât limita legală

Codul rutier 2022. Traficul auto este responsabil pentru majoritatea noxelor. Apar tot mai des în trafic autoturisme care au probleme cu noxele.

Codul Rutier 2022. Ce amendă primești dacă mașina elimină mai multe noxe decât limita legală
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    14 Oct 2022   •   22:00

Codul rutier 2022. Potrivit unui raport, bucureștenii sunt cei mai expuși europeni la poluarea cu praf, dar și la noxele produse de mașini.

Aerul este greu respirabil şi poluarea poate duce la boli pulmonare destul de grave.

Conducerea unui autovehicul care, în mers sau staţionare, poluează fonic sau emană noxe peste limita legal admisă se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa II de sancţiuni, de la 4 la 5 puncte-amendă, respectiv de la 580 lei – 725 lei.

Codul rutier 2022. Amendă pentru poluarea cu noxe

Sancțiunile pentru aceste fapte nu se limitează la puncte sau amendă. Mașinile pot fi oprite pentru efectuarea unui asemenea control iar dacă neregulile constatate sunt grave se poate reține chiar și talonul mașinii.

Amendă 2.900 de lei pentru o regulă ignorată ușor de șoferi în trafic 

Atenție, șoferi! Amenzile au crescut foarte mult, iar anumite abateri la Codul Rutier vă pot face o gaură destul de mare în buget.

De exemplu, conducătorii auto pot să cadă ușor în capcana de a dori să aducă niște "îmbunătățiri" interzise autoturismelor proprii. Cu 60-70 de lei, oricine poate să-și cumpere de pe internet un set de lumini speciale roșii și albastre. Dacă la acestea se adaugă și o sirenă, mașinile conduse de acestea ar putea induce în eroare alți șoferi aflați în trafic. Aceștia ar putea crede că mașina dotată cu astfel de lumini aparține unei autorități a statului.

Tocmai de aceea o astfel de inducere în eroare a participanților la trafic trebuie pedepsită exemplar. Șoferii care se fac vinovați de această abatere sunt sancționați pe loc cu 2.900 de lei.

×
Subiecte în articol: noxe poluare poluare
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close